S Rusmi nechce hrať ďalšia krajina. Českí hokejsti proti nim nenastúpia

Českí hokejisti v zápase s Ruskom.
Českí hokejisti v zápase s Ruskom. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. feb 2022 o 16:47

Český hokejový zväz rozhodol o zrušení všetkých reprezentačných kontaktov s Ruskom a Bieloruskom, k rovnakému kroku vyzval aj kluby.

BRATISLAVA. Vedenie Českého hokejového zväzu (ČSLH) informovalo, že ich reprezentačné výbery v najbližšom čase nenastúpia do zápasov s Ruskom a Bieloruskom a k rovnakému kroku vyzvalo aj kluby.

Ide o reakciu na aktuálnu ruskú inváziu na Ukrajinu, na ktorej sa podieľa aj Bielorusko. Informoval o tom špecializovaný web hokej.cz.

Rozhodnutie sa týka mužských, ženských aj mládežníckych reprezentačných výberov a znamená aj to, že Česko nenastúpi proti spomenutým krajinám na májových majstrovstvách sveta vo Fínsku.

V tejto súvislosti aj Fínsko ako organizátor podujatia v pondelok oznámilo, že Rusku a Bielorusku nebude umožnený štart na šampionáte.

"Ide približne o dvadsať akcií a turnajov, ktoré sa uskutočnia v roku 2022. Federácie Ruska a Bieloruska nebudú dostávať pozvánky na medzinárodné akcie organizované v Českej republike.

Na turnajoch organizovaných ďalšími federáciami nebudú zasa české reprezentácie proti týmto krajinám nastupovať,“ vyhlásil ČSLH.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»S Rusmi nechce hrať ďalšia krajina. Českí hokejsti proti nim nenastúpia