Október v NHL: Devils valcujú, Slafkovský začal zodpovedne v obrane

New Jersey Devils.

Október v NHL: Devils valcujú, Slafkovský začal zodpovedne v obrane

New Jersey Devils. (Autor: SITA/AP)
New Jersey Devils.
New Jersey Devils. (Autor: SITA/AP)
Samuel Grega|3. nov 2022 o 07:50

Ktoré tímy hrali najlepšie a ako sezónu odštartovali Slováci?

NEW YORK. NHL sa po letnej pauze vrátila a s ňou sú späť aj mesačné zhrnutia výkonov na Sportnete. Po začiatku sezóny v Prahe sa rozbehli všetky tímy a každý z nich odohral minimálne sedem zápasov.

Viaceré z nich pozitívne prekvapili a iné zase sklamali. Tréner Toronta Sheldon Keefe po prehrách s troma najhoršími tímami západnej konferencie – s Arizonou, San Jose a Anaheimom už dostáva od novinárov otázky, či sa bojí o svoju pozíciu.

Také bývajú začiatky. Niektoré tímy dostávajú falošný pocit, že zlepšenie už príde tento rok, niektoré zase pocit, že nepríde ani tentoraz.

Za nami je len niečo viac ako desatina sezóny. Veľa sa toho ešte zmení. Nikto neočakáva, že najhorší tím minulej sezóny Montreal bude mať viac bodov ako najlepšie Colorado aj v apríli.

Prvý mesiac ale priniesol viacero zaujímavých tímových aj individuálnych výkonov. Oproti minulému roku bude formát týchto článkov mierne pozmenený.

V sumári každého mesiaca uvedieme najlepšiu formáciu. Teda troch útočníkov, dvoch obrancov a jedného brankára. Pozrieme sa aj na výkony slovenských hokejistov.

Zároveň vyberieme a krátko zanalyzujeme tri najlepšie a jeden najhorší tím mesiaca.

Všetky hodnotenia sú zostavené a názory sú podporované na základe viacerých základných aj pokročilých štatistík, všetky výbery budú následne v článku vysvetlené.

V októbri sa v NHL odohralo 146 zápasov. Najviac gólov v jednom stretnutí strelilo Buffalo. Počas posledného dňa mesiaca sa do brány Detroitu trafili až osemkrát. Najviac gólov v súčte padlo v zápase Minnesoty proti Los Angeles. Wild prehrali 6:7. Opačný extrém prišiel v dvoch dueloch, kde padol len jeden gól.

Individuálne najproduktívnejšia noc mesiaca bola tá posledná. Tage Thompson si pri osemgólovej výhre Sabres pripísal až šesť bodov. Nikomu inému sa nepodarilo získať dokonca ani päť bodov. Počas októbra padlo sedem hetrikov.

Zostava mesiaca

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Október v NHL: Devils valcujú, Slafkovský začal zodpovedne v obrane