Bývalí spoluhráči Slafkovského či Hughesa i najlepší hráč britskej ligy. Koho sledovať v extralige?

Scott Conway, Samuel Buček a Kaspars Daugavinš.

Bývalí spoluhráči Slafkovského či Hughesa i najlepší hráč britskej ligy. Koho sledovať v extralige?

Scott Conway, Samuel Buček a Kaspars Daugavinš. (Autor: Sportnet)
Scott Conway, Samuel Buček a Kaspars Daugavinš.
Scott Conway, Samuel Buček a Kaspars Daugavinš. (Autor: Sportnet)
Samuel Grega|15. sep 2023 o 06:00

Desať hráčov extraligy, ktorých sa oplatí sledovať.

BRATISLAVA. Slovenská hokejová extraliga začína počas štátneho sviatku v piatok 15.9.2023.

Mnohí fanúšikovia sa už nevedia dočkať úvodného buly. Veď už prvé kolo prinesie súboj majstra s nováčikom či repete minuloročných vyraďovacích bojov.

Dvanásť klubov čaká 50 zápasov základnej časti. Každý z nich sa pred začiatkom 31. sezóny extraligy poctivo pripravil a priniesol viaceré zaujímavé posily.

Patria medzi nich zvučné mená i hráči s bohatými skúsenosťami z kvalitných súťaží.

V článku nájdete desať hráčov, ktorých sa určite oplatí sledovať. Siedmi z nich sú útočníci, traja obrancovia.

Max Gerlach (Poprad)

"Gerlach patrí Popradu." S týmto sloganom prezentoval HK Poprad príchod najproduktívnejšieho hráča extraligy z minulej sezóny.

Američan hral v ročníku 2022/23 za Prešov a sezóna mu vyšla nad očakávania. V 50 zápasoch strelil 34 gólov a zaznamenal 59 bodov. Ligu ovládol v góloch aj bodoch. Dokázal sa presadzovať takmer z každej pozície a padalo mu to tam ako Slafkovskému na olympiáde v Pekingu.

Potvrdiť úspech jednej sezóny býva v tej nasledujúcej veľmi náročné. Aj preto bude Gerlach ostro sledovaným hráčom. V Poprade by mal mať lepšiu podporu spoluhráčov, zároveň si ale na neho súperi budú dávať väčší pozor.

Očakávať, že aj v nasledujúcej ovládne bodovanie ligy, by bolo zrejme príliš odvážne. V príprave sa mu ale bodovo darilo. V šiestich zápasoch mal rovnaký počet bodov.

V ambicióznom Poprade by aj s najproduktívnejším Slovákom minulej sezóny, Tomášom Záborským, mohli vytvoriť údernú dvojicu. Tajnou zbraňou by mohol byť aj Američan Ryan Dmowski.

Max Gerlach (vľavo) a Tomáš Mikúš v zápase HC MV Transport Prešov - HC Mikron Nové Zámky.
Max Gerlach (vľavo) a Tomáš Mikúš v zápase HC MV Transport Prešov - HC Mikron Nové Zámky. (Autor: TASR - Veronika Mihaliková)

Kaspars Daugavinš (Michalovce)

Príchod Daugavinša do slovenskej extraligy oznámili Michalovce len v stredu, 13.9. Okamžite sa zaradil k najzvučnejším menám súťaže.

Lotyšov dvojročný kontrakt by mal byť podľa informácii Sportnetu jeden z najväčších v histórii extraligy.

Niet divu, ide o hráča, ktorý odohral 91 zápasov v NHL za Ottawu a Boston. Hral aj v AHL a s farmou Ottawy ju aj vyhral. Takisto pôsobil v KHL, kde odohral 421 zápasov.

Skúsený útočník bol kapitánom Lotyšska počas MS v hokeji 2023, kde reprezentáciu doviedol k senzačnému bronzu. Na jeho jedenástom šampionáte nazbieral sedem bodov v desiatich zápasoch. Dlhoročný kapitán reprezentácie si zahral aj na troch olympiádach.

Takýto hráči na Slovensko neprichádzajú často. Daugavinš v minulej sezóne pôsobil v nemeckej DEL lige, kde hral za Iserlohn Roosters a v 55 zápasoch nazbieral 49 bodov. S náskokom desiatich bodov bol najproduktívnejším hráčom tímu.

Rodák z Rigy bude aj na Slovensku veľkým lákadlom, jeho príchod do Michaloviec radí klub v predsezónnych prognózach medzi tie najlepšie. 

Kaspars Daugavinš.
Kaspars Daugavinš. (Autor: TASR/AP)

Bode Wilde (Banská Bystrica)

Wilde je stále len 23-ročný obranca, ktorý prešiel draftom v roku 2018. V druhom kole si ho z celkového 41. miesta zobrali New York Islanders.

Počas svojich juniorských rokov bol považovaný za veľký talent a potencionálneho obrancu do prvých dvoch párov v NHL. V americkom vývojovom programe hral s Jackom Hughesom či Coleom Caufieldom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Bývalí spoluhráči Slafkovského či Hughesa i najlepší hráč britskej ligy. Koho sledovať v extralige?