Hlinka smoliarom, Bartovič so Žabkom zatiaľ na koni

SITA|5. mar 2008 o 12:39

LIBEREC 5. marca (SITA) - Hokejisti Sparty Praha nedokázali v dvoch zápasoch štvrťfinále českej extraligy vyhrať na ľade arény v Liberci a spod Ještědu odchádzali smutní. Smoliarom druhého duelu bol útočník ...

LIBEREC 5. marca (SITA) - Hokejisti Sparty Praha nedokázali v dvoch zápasoch štvrťfinále českej extraligy vyhrať na ľade arény v Liberci a spod Ještědu odchádzali smutní. Smoliarom druhého duelu bol útočník Sparty Miroslav Hlinka, ktorý mal možnosť v druhej tretine vyrovnať na 1:1, ale ani na trikrát nezasunul puk do odkrytej bránky Marka Pinca. Sparta v úvode zápasu dominovala, mala však problémy s koncovkou. "Určite sa to dá považovať za zlomový moment. Bola to čistá gólová šanca za stavu, keby nám gól mohol pomôcť. Bude ma to hnevať ešte veľmi dlho. Nemohol som urobiť pohyb rukou, bol som prepletený s obrancom. Mohlo to byť všetko inak, teraz odchádzame s výsledkom 0:5. Každá prehra hnevá," povedal pre klubovú internetovú stránku Miroslav Hlinka. Séria sa za nepriaznivého stavu pre Spartu teraz sťahuje do Prahy. Úradujúci majster sa teraz musí zmobilizovať, ak chce ešte niečo s výsledkom série urobiť. "Máme zdravý rešpekt zo súpera. Máme dva dni voľna, potom musíme odohrať úplne iné zápasy," uvedomuje si v rozhovore pre hcsparta.cz Hlinka.

Ľahká úloha klub z Holešovíc nečaká ani doma. Liberec hrá v obrane výborne, útočníkov súpera k ničomu nepúšťa. V zadných radoch "tigrov" hrá veľmi dobre Boris Žabka, ktorý s troma bodmi (1+2) patrí medzi najproduktívnejších hráčov série. "Chceli sme vyhrať oba domáce zápasy a to sa podarilo. Ja osobne nehrám viac útočne, jednoducho to vyplynie z hry. Mám viac šťastia, dôležité však je, aby sa darilo mužstvu a aby sme postúpili čo najďalej," hovorí pre klubový internet Liberca Žabka, podľa ktorého chcú "tigri" vyhrať v Prahe aspoň jeden zápas. Za stavu 2:0 sa z gólu tešil aj Milan Bartovič, ktorý trafil do siete dokonca pri vlastnom oslabení. Trenčiansky odchovanec má skúsenosti z play off zo zámoria i zo Švajčiarska. "Každá liga na svete je trochu iná. Všade, kde som hral, to bolo trochu o niečom inom," hovorí pre hcbilitygri.cz Bartovič.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Hlinka smoliarom, Bartovič so Žabkom zatiaľ na koni