Hektické predstavenie prinieslo deľbu bodov

Šanca hostí. Poprad sa bráni štandardnej situácii súpera.
Šanca hostí. Poprad sa bráni štandardnej situácii súpera. (Autor: ppr)
Sportnet|10. dec 2014 o 00:00

Zápas 7. kola futsalovej Open ligy proti sebe postavil dva tímy z čela tabuľky.

Zápas 7. kola futsalovej Open ligy (2. najvyššia celoslovenská súťaž) proti sebe postavil dva tímy z čela tabuľky. Domáci FC K_CORP Poprad hostil Banskú Bystricu.

POPRAD. V tabuľke tretí Podtatranci hneď skraja duelu súperovi podkurovali. Hnaní početnou kulisou a túžbou preskočiť Banskobystričanov v tabuľke, keďže na nich strácali pred stretnutím iba dva body, už v 2. minúte viedli.

O sedem minút neskôr kapitán medveďov A. Tropp ukážkovo vymietol šibenicu - 2:0. Následne však domáci niekoľkokrát faulovali. Hostia zásluhou dvoch trestných desaťmetrových kopov vyrovnali, a zrazu vycítili svoju šancu. Nekoncentrovaní Popradčania do prestávky ešte raz inkasovali.

„Neviem si vysvetliť, či to bolo eufóriou alebo veľkým chcením, no nemôžeme sa dopúšťať toľkých faulov,“ fialovel od hnevu kouč medveďov Tomáš Sabo. „Namiesto toho, aby sme priebeh hry kontrolovali, zbytočne sa dostávame pod tlak.“

Kapitán Adrián Tropp súhlasí: „V prvých minútach urobíme veľa faulov, a potom je jasné, že na nás protivník vybehne. Presne takto sme stratili tiež zápas v Púchove. Musíme byť disciplinovanejší.“

S bodom spokojnosť nevládne

Do druhého polčasu domáci doslova vleteli. Dve rýchle trefy znamenali dočasné vedenie. V 29. minúte posúdili rozhodcovia Kovalčíkovu hru rukou ako úmysel, a vinníka poslali pod sprchy. Dvojminútovú presilovku Bystrica využila.

Neskôr padli ďalšie góly, po jednom na každej strane. Záver zdvíhal fanúšikov zo sedadiel. Obe mužstvá mohli rozhodnúť. Bližšie k trom bodom boli ale predsa len domáci, veď kapitán Tropp zahrával necelú minútu pred koncom duelu desiatku. Zatvoril oči, vystrelil. Lopta letela nad bránu.

„Chceli sme vyhrať. Doma treba body zbierať. Škoda, že mi realizácia desiatky nevyšla. Bol to dobrý zápas, ktorý sa musel divákom páčiť,“ hodnotil sobotňajšie futsalové vystúpenie Tropp.

Tréner Sabo napriek remíze a zahodeným šanciam svojim hráčom ďakoval: „Hrali s nasadením, bojovne. Trošku ma mrzí, že sme nevyužili príležitosti v závere. Chalani odviedli poctivú robotu. Myslím si, že ak budeme v takýchto výkonoch pokračovať, ľudia si do Arény cestu opäť nájdu. A my budeme v tabuľke stúpať.“
Na 8. kolo cestuje FC K_CORP Poprad do Trnavy. Stretnutie proti miestnym FC Bulls odohrá 12. decembra o 19.30 hod. v mestskej športovej hale.

FC K_CORP Poprad - MIBA B. Bystrica 5:5 (2:3)

Góly: A. Tropp 3, Beller, Brož - Willwéber 2, Kútik, Konder, Výlupok. ČK: Kovalčík. Divákov: 400.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hektické predstavenie prinieslo deľbu bodov