Heister vyradil z kádra Mazáka, Szabóa a Kasagrandu

TASR|8. jan 2012 o 20:27

Zoltán Heister sa rozhodol ihneď po medzinárodnom turnaji Croatia Open zúžiť káder pre ME.

OSIJEK. Tréner slovenskej hádzanárskej reprezentácie mužov Zoltán Heister sa rozhodol ihneď po medzinárodnom turnaji Croatia Open zúžiť káder o trojicu hráčov. Na majstrovstvá Európy, ktoré začínajú presne o týždeň, nepocestuje pivot Martin Mazák, spojka Péter Szabó a krídelník Anton Kasagranda.

Šesťnásťčlenný káder absolvuje na Slovensku pred odchodom do dejiska šampionátu v Belehrade ešte päť tréningov. Slováci začnú svoje účinkovanie na ME v A-skupine duelom proti vicemajstrom sveta z Dánska hneď v prvý šampionátový deň 15. januára. Ich ďalšími súpermi v skupine budú následne Poliaci (17. januára) a domáci Srbi (19. januára). Na postup do nadstavbovej fázy je potrebné obsadiť jedno z prvých troch miest v skupine.

Konečná nominácia na ME 2012 v Srbsku (15.-29. januára):

brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomeration HB/Fr.), Miloš Putera (TV 05/07 Hüttenberg/Nem.), Ladislav Kovačin (MŠK Považská Bystrica)

pivoti: Andrej Petro (DHC Rheinland Dormagen/Nem.), Michal Kopčo (Tatran Prešov), Peter Dudáš (Hlohovec)

krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar Leon/Šp.), Tomáš Urban (HC winLand Michalovce), Radoslav Antl (Prešov)

spojky: Oliver Rábek, Marek Mikéci (obaja Nové Zámky), Patrik Hruščák (1. MHK Košice), Ľubomír Ďuriš (Hlohovec), Ladislav Tarhai (BSV Bern Muri/Švaj.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen/Švajč.), Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Heister vyradil z kádra Mazáka, Szabóa a Kasagrandu