Hauer: Mojím prianím je udržať sa v mužstve čo najdlhšie

Martin Hauer. Nahrávač Svidníka.
Martin Hauer. Nahrávač Svidníka. (Autor: Radoslav Zelizňák)
Sportnet|16. nov 2012 o 00:00

Proti ATC COP Trenčín dostal prvýkrát od začiatku šancu nahrávač Martin Hauer a svoj tím doviedol k víťazstvu.

Svidníčania za 64 minút vyhrali hladko 3:0.

SVIDNÍK. V zápase proti ATC COP Trenčín sa tréner Legend Watches Slávia Svidník Jaroslav Vlk rozhodol pozmeniť základnú zostavu, v ktorej dal príležitosť prvýkrát od začiatku stretnutia univerzálovi Jakubovi Kuchárikovi a nahrávačovi Martinovi Hauerovi.

Domáci zvíťazili hladko 3:0 a kouč s výkonmi obidvoch hráčov vyjadril spokojnosť. Svidníčania držali osud stretnutia vo vlastných rukách a súperovi nedali vážnejšiu nádej na úspešnejší výsledok.

Po jednoznačnom priebehu prvého setu, v ktorom mladí Trenčania uhrali iba osem lôpt, sa síce hostia snažili pridať, keď v ďalších dvoch setoch uhrali 21 a 17 bodov, ale na lídra súťaže to nestačilo.

„Prvý set sa vyvíjal v náš prospech úplne jasne. Potom sa však Trenčín osmelil, jeho hráči začali riskovať a nakoniec uhrali viac bodov, ako sme si možno sami predstavovali. Napriek tomu sme mali zápas pod kontrolou a jeho vývoj sa odvíjal iba od toho, čo súperovi dovolíme uhrať,“ hodnotil Martin Hauer.

Hladká premiéra

Pre odchovanca žilinského volejbalu je táto sezóna v extralige premiérovou. Dvadsaťjedenročného hráča si ešte v juniorskom veku všimol J. Vlk, ktorý v tom čase trénoval ženy Žiliny.

Po jeho príchode pod Duklu si spomenul na šikovného nahrávača a po dohode ho dotiahol do Svidníka.

„Dlhú dobu som sa tešil na to, keď sa dostanem do prvého tímu a zatiaľ to hodnotím iba pozitívne. Určite je to pre mňa veľmi dobrá skúsenosť a mojím prianím je udržať sa v mužstve čo najdlhšie. Hoci ma tréner pomaly pripravoval na to, že s Trenčínom budem hrať celý zápas, bol som predsa len trošku nervózny. Bez ohľadu na to, či by nahrával Feňo alebo ja, boli sme favoritom. Chlapci ma na palubovke podržali a nakoniec sme s prehľadom vyhrali,“ uviedol M. Hauer.

Pohoda v kabíne

Po prvej polovici základnej časti je Svidník jej suverénnym lídrom. Vo všeobecnosti platí, že ak sa darí, priamo úmerne rastie i pohoda a pozitívna nálada, čo potvrdil aj M. Hauer.

„Sme prví, a teda všetko prebieha tak, ako sme si to predsavzali. Na druhej strane, náročnejšia časť sezóny nás ešte len čaká, no sme odhodlaní urobiť maximum pre to, aby sme sa opäť dostali veľmi vysoko. Keďže vyhrávame, v kabíne vládne pohoda a vtedy sa aj na tréningoch ľahšie pracuje,“ dodal talentovaný nahrávač.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hauer: Mojím prianím je udržať sa v mužstve čo najdlhšie