Hantuchová: Úspech prišiel, keď som ho najmenej čakala

Prvenstvo na turnaji v Thajsku je štvrté v kariére Daniely Hantuchovej.
Prvenstvo na turnaji v Thajsku je štvrté v kariére Daniely Hantuchovej. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|13. feb 2011 o 19:00

DANIELA HANTUCHOVÁ (27) mala po zranení nohy ťažký vstup do novej sezóny. Prehrala štyri zápasy za sebou. Minulý týždeň nastúpila na turnaji v Pattayi a ako vymenená – v piatich stretnutiach nestratila ani set.

Ešte pred týždňom ste sa v zápase Pohára federácie s Českom nevedeli dostať do tempa a v Thajsku ste dosiahli na vrchol. Čím si vysvetľujete také zlepšenie?

„Je to prekvapenie aj pre mňa. V športe aj v živote sa to občas stáva, že úspech príde vtedy, keď ho najmenej čakáte. Po stretnutí s Českom ma v pondelok čakala dlhá cesta do Ázie, zo zimy do tepla, a hneď na druhý deň som hrala. A potom každý deň. Ťažké podmienky. O to viac si prvenstvo v turnaji vážim."

V Pattayi ste postupne zdolali Japonky Narovú aj Dateovú-Krummovú, vo štvťfinále Amanmuradovú z Uzbekistanu, potom Rusku Zvonariovovú a vo finále Talianku Erraniovú. Ktorý zápas bol najťažší?

„Určite so svetovou trojkou Zvonariovovou. Vera hrala aj na Australian Open vo výbornej forme, prišla sebavedomá."

Aké boli vaše najväčšie zbrane pri výhre 7:6, 6:4?

„Agresívna hra, snažila som sa diktovať tempo. Po veľkom boji som zvládla koncovky oboch setov. Niektoré výmeny boli priam neuveriteľné. Bol to môj najlepší zápas za posledné roky. A v Pattayi také malé finále."

V nedeľu ste sa s Erraniovou nenaťahovali dlho. Po kanárovi v prvom sete ste súperke v ďalšom priebehu dovolili uhrať len dva gemy. Bolo to ľahké?

„Určite nie. Finále bolo náročné po psychickej stránke. Veľmi som túžila po ďalšom titule, veď od Linzu 2007 ubehli už štyri roky. Hrala som nátlakovo, zodpovedne od prvej loptičky. Premenila som hneď prvý mečbal. Cítila som sa veľmi šťastná. Zakývala som do hľadiska mame a kondičnému trénerovi Patovi Etcheberrymu."

Dá sa povedať, že sa vraciate do starej, dobrej formy, keď ste boli v prvej desiatke svetového rebríčka?

„To neviem. Len sa snažím v každom zápase odviesť maximum. Mala som dobrú prípravu s Etcheberrym i mojím trénerom Matejom Liptákom. Zdá sa, že to začína prinášať ovocie."

Pattaya je známe letovisko. Stihli ste sa okúpať v mori?

„V týždni nebol na kúpanie čas. Ale po finále som s Patom skočila do bazéna. Tak znela naša stávka na turnajové víťazstvo."

Čím sa odmeníte za čerstvý titul?

„Nejakou sladkosťou. Na väčšie oslavy nebol čas, lebo už večer sme leteli na ďalší turnaj do Dubaja."

Turnaj v Pattayi

Finále dvojhry
HANTUCHOVÁ (4-SR) - Erraniová (8-Tal.) 6:0, 6:2
Slovenská tenistka získala 37–tisíc dolárov a 280 bodov do rebríčka WTA, z 32. miesta sa posunie do top 30.

Hantuchovej tituly WTA
Pattaya 2011 tvrdý povrch
Linz 2007 tvrdý povrch
Indian Wells 2007 tvrdý povrch
Indian Wells 2002 tvrdý povrch

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová: Úspech prišiel, keď som ho najmenej čakala