Handzuš posilní reprezentáciu na MS

Handzuš v súboji s brankárom Blues Elliottom. San Jose vypadlo v prvom kole play off a slovenský center je voľný pre MS.
Handzuš v súboji s brankárom Blues Elliottom. San Jose vypadlo v prvom kole play off a slovenský center je voľný pre MS. (Autor: SITA/AP)
SITA|3. máj 2012 o 10:09

Slovenskej hokejovej reprezentácii pomôže na blížiacich sa majstrovstvách sveta vo Fínsku a Švédsku aj skúsený útočník Michal Handzuš.

HELSINKI. Center tímu zámorskej NHL San Jose Sharks by sa mal k reprezentačným spoluhráčom pripojiť priamo v dejisku svetového šampionátu - vo fínskych Helsinkách.

"S Michalom som komunikoval v stredu neskoro večer helsinského času. K tímu by sa mal pripojiť okamžite po prílete do Helsínk v piatok podvečer," uviedol pre web Slovenského zväzu ľadového hokeja Hockeyslovakia.sk generálny manažér reprezentačného tímu Otto Sýkora.

Tridsaťpäťročný Handzuš hral doteraz na piatich svetových šampionátoch, naposledy vlani v Bratislave. V roku 2000 získal v Petrohrade striebro, o dva roky v Göteborgu zlato.

V tejto sezóne odohral za San Jose celkovo 69 stretnutí, v ktorých strelil 7 gólov a pridal 17 asistencií. Jeho štart na MS 2012 bol pre pretrvávajúce zdravotné problémy dlho otázny. V slovenskom drese nastúpil na 43 súbojov a dal v nich 9 gólov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Handzuš posilní reprezentáciu na MS