Handzuš nedal nájazd, Vancouver vyhral v Chicagu 3:2

Michal Handzuš v samostatnom nájazde neuspel. V zápase zaznamenal jednu asistenciu.
Michal Handzuš v samostatnom nájazde neuspel. V zápase zaznamenal jednu asistenciu. (Autor: TASR / AP)
SITA|21. dec 2013 o 06:27

Aj nepremenené samostatné nájazdy Mariána Hossu a Michala Handzuša rozhodli o výhre Vancouveru v Chicagu.

NEW YORK. O jednu asistenciu si bodové konto obohatili hokejoví reprezentanti Andrej Sekera a Michal Handzuš v piatkových stretnutiach zámorskej NHL.

Ani prihrávka slovenského obrancu však nepomohla Caroline k úspechu, Hurricanes podľahli na vlastnom klzisku Washingtonu 2:4.

V drese hostí sa štvorstým gólom v základnej časti zaskvel ruský krídelník Alexander Ovečkin, ktorý pečatil skóre do prázdnej bránky. Dvadsaťosemročný Moskovčan potreboval na dosiahnutie jubilea iba 634 duelov, čo je šiesty najrýchlejší počin v dejinách ligy.

Ovečkin dáva hokeju viac

Na všetkých štyroch piatkových presných zásahoch Capitals sa podieľal dvorný nahrávač Nicklas Bäckström. "Štyristo gólov je veľký míľnik. Samozrejme, že o tom premýšľate, keď sa to blíži. Hovoríte o tom s chalanmi, priateľmi, spoluhráčmi," poznamenal Ovečkin.

"Za mojich čias som poznal iba jediného hráča ako on, teda čo sa týka schopnosti strieľať odvšadiaľ a vedieť skórovať - bol to Brett Hull. Ale Ovečkin tomu ešte dodáva ďalší rozmer svojimi fyzickými parametrami," povedal tréner Adam Oates.

Chicago prehralo na nájazdy

Center Chicaga Handzuš sa asistenciou v 8. min podieľal na otváracom góle Blackhawks, ktorí viedli nad Vancouverom neskôr aj 2:0. Canucks však dotiahli duel až do samostatných nájazdov, kde boli úspešnejší. Na hosťujúcom švédskom brankárovi Eddiem Läckovi stroskotali v penaltovom rozstrele Marián Hossa a v závere aj spomenutý Handzuš.

"Rešpekt by nemal chýbať, Chicago je veľmi dobrý klub, ale v prvej tretine sme ho súperovi preukazovali priveľa. Najprv sme si len 'namočili' prsty do vody a v druhej tretine sme začali preberať iniciatívu," uviedol tréner hostí John Tortorella.

Jágrova asistencia v šiestom zápase

Nestarnúci český krídelník Jaromír Jágr bodoval už v šiestom zápase za sebou, jeho asistencia v piatkovom dueli proti Anaheimu priniesla New Jersey päť minút pred koncom riadneho hracieho času aspoň vyrovnanie. V predĺžení uspeli hostia.

Štyridsaťjedenročný Jágr má na konte už 30 bodov (12+18). V drese Ducks sa dvoma prihrávkami prezentoval najstarší hráč v NHL Teemu Selänne, 43-ročný fínsky krídelník dosiahol svoj desiaty a jedenásty bod v ročníku (aktuálne 4+7).

Nájazd Michala Handuša - ôsma séria

handzus.gif

Carolina – Washington 2:4

Góly: 18. J. Staal (Siomin, Faulk), 32. Nash (SEKERA, Gerbe) - 21. Johansson (Bäckström, Ovečkin), 29. Carlson (Bäckström, Brouwer), 36. Brouwer (Green, Bäckström), 60. Ovečkin (Bäckström, Erat). Brankári: Ward - Grubauer, strely na bránku: 41:29.

New Jersey – Anaheim 2:3 pp

Góly: 25. Ryder (Henrique), 55. Greene (Jágr, Zajac) - 35. Fowler (Lovejoy, Selänne), 51. Perreault (Palmieri, Selänne), 63. Palmieri (Perreault, Fowler). Brankári: Schneider - Hiller, strely na bránku: 21:24.

NY Rangers – NY Islanders 3:5

Góly: 18. Pouliot (Kreider, Brassard), 23. Dorsett (Moore, Stralman), 28. Stepan (Nash, Zuccarello) - 15. Clutterbuck, 18. Grabner, 32. Strait (Bailey, Strome), 42. Vanek (Okposo, MacDonald), 60. Grabner (Nielsen, Hamonic). Brankári: Lundqvist - Nabokov, strely na bránku: 24:20.

Chicago – Vancouver 2:3

Góly: 8. Versteeg (Kane, HANDZUŠ), 25. Kane (Rozsíval, Oduya) - 29. Kassian (Garrison), 51. D. Sedin (Bieksa, H. Sedin). Brankári: Raanta - Lack, strely na bránku: 26:24.

Winnipeg – Florida 5:2

Góly: 12. Trouba (Scheifele, Kane), 16. Enström (Jokinen, Byfuglien), 16. Wheeler (Bogosian, Trouba), 22. Kane (Frolík, Scheifele), 38. Frolík (Ladd, Byfuglien) - 8. Matthias, 26. Bjugstad. Brankári: Pavelec - Markström, strely na bránku: 32:23.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Handzuš nedal nájazd, Vancouver vyhral v Chicagu 3:2