Hamšík chce dohnať Maradonu

(Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|17. sep 2013 o 23:55

Chcel by som dať v tejto sezóne dvadsať gólov, tvrdí kapitán Neapola Hamšík

Neapol s Hamšíkom šéfuje talianskej lige, Dortmund vládne bundeslige. Dnes sa stretnú v Lige majstrov.

BRATISLAVA. V neapolskej aréne San Paolo s kapacitou 65­tisíc dnes očakávajú klubový rekord. Príjem zo vstupného v súboji Ligy majstrov proti Borussii Dortmund by mal prekročiť tri milióny eur.

Neapol brilantne odštartoval sezónu - po troch kolách vedie taliansku ligu, takmer polovicu gólov tímu (4 z 9) strelil Slovák Marek Hamšík.

„Chcel by som dať v tejto sezóne dvadsať gólov – čo sa mi ešte nikdy nepodarilo,“ vyhlásil slovenský stredopoliar. Hrá zrejme v životnej forme. V Neapole je u fanúšikov najpopulárnejší, zvolili ho za kapitána a zrejme má i najvyšší plat.

Nevylúčil Zlatú loptu

V rozhovore pre denník Gazetta dello Sport sa Hamšíka pýtali, či má ambíciu vyhrať Zlatú loptu pre najlepšieho hráča sveta.

„Prečo nie? Dôležité je najprv dosiahnuť úspech s tímom. Treba vyhrať Seriu A alebo Ligu majstrov. Ide to ruka v ruke,“ reagoval Slovák.

Za Neapol strelil už 75 gólov a hotuje sa prekonať klubový rekord legendárneho Diega Maradonu (115).

„Myslím, že sa mi to môže podariť. Zaradil by som sa tak medzi najväčšie postavy v dejinách klubu.“

Hamšík vychválil nového trénera Rafaela Beníteza.

„V našom hernom systéme sa cítim výborne. Prišiel iba pred dvoma mesiacmi, ale už môžete vidieť výsledky Benítezovej práce. Udiali sa radikálne zmeny, máme dlhšie držanie lopty a sme viac agresívni. Už viac nevyčkávame na súperov, ale útočíme.“

Benítez: Sme silní

Neapol v skupinovej fáze Ligy majstrov čaká okrem Dortmundu i Arsenal Londýn a Olympique Marseille.

„Chceme povedať svetu, že sme silní,“ vyhlásil Benítez. „Verím, že postúpime do jarných bojov,“ dodal Hamšík. Dnes preverí defenzívu Dortmundu.

„Za posledné tri roky vyhrali dvakrát nemeckú ligu. V máji hrala Borussia finále Ligy majstrov a na jej domáce zápasy chodí pravidelne osemdesiattisíc priaznivcov. A v sobotu dala Hamburgu šesť gólov,“ citovala Hamšíka jeho oficiálna stránka.

„Ešte sme nedosiahli vrchol. Môžeme hrať lepšie ako vlani. Pritom nepatríme medzi najlepších,“ vyhlásil tréner Dortmundu Jürgen Klopp.

Jeho hráči za bežný zápas nabehajú zhruba stopätnásť kilometrov. Súpera pravidelne ubehajú o osem aj viac kilometrov.

„Vyzerá to, akoby sme mali vždy o jedného hráča viac,“ vysvetľuje obranca Marcel Schmelzer, ktorý nabehal vlani v Lige majstrov zo všetkých najviac metrov: 147 334.

Posily zapadli

Prestíž trénera Kloppa opäť stúpla vďaka spôsobu, akým sa dokázal vyrovnať s predajom Maria Götzeho – kľúčového hráča.

Za získané peniaze kúpil – arménskeho tvorcu hry Mchitarjana a strelca Aubameyanga. Zapadli okamžite.

V prvých piatich kolách strelili spolu osem gólov, ďalšie štyri pridal poľský kanonier Robert Lewandowski. Aj preto je Dortmund bez straty bodu na čele bundesligy. V piatich kolách strelil až pätnásť gólov, inkasoval iba štyrikrát.

Obranca slovenskej reprezentácie Tomáš Hubočan by sa mal dnes objaviť v základnej zostave Zenitu Petrohrad na pôde Atlética Madrid.

Na súpiske Ajaxu, ktorý hrá dnes na ihrisku Barcelony, figuruje aj slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Hamšík chce dohnať Maradonu