Halásza mrzí, že ešte nebol pri víťazstve

Sportnet|15. jan 2010 o 00:00

V predohrávanom stretnutí 36. kola hokejovej extraligy si Košice pripísali tretiu prehru v rade. Vo Zvolene prehrali 1:2 po predĺžení, keď o všetkom rozhodla 62. min. a gól Petra Puchera.



KOŠICE. Televíznu predohrávku začali lepšie hokejisti Zvolena. Už v 3. min. ich dostal do vedenia bývalý hráč Košíc Jan Kopecký. Brankár HC Košice Tomáš Halász nestihol zareagovať na prudkú strelu spomedzi kruhov.

„Dovtedy som nemal žiadny zákrok. Toto bola vlastne prvá vážnejšia strela domácich. Musím povedať, že Kopecký to trafil ideálne. Tam som nemal šancu. Puk mi letel okolo hlavy," vrátil sa gólman oceliarov k prvému inkasovanému gólu. V polovici stretnutia hrali Košičania presilovku. Gron schytal bodyček, Húževka však puk sledoval svedomito a v páde vyrovnal.

Proti Kopeckému si veril

Jan Kopecký mal včera na hokejke aj ďalší gól. Trestné strieľanie však nepremenil. „Musím povedať, že tú hokejku som nehodil úmyselne. Niečo také som nemal v hlave. Akurát som videl, že bránka je odkrytá, aspoň hokejkou som sa snažil puk sledovať, vypadla mi. Rozhodca nariadil trestné strieľanie, ale veril som si. Kopeckého poznám z minulej sezóny z tréningov. Viem, že pri nájazdoch takmer stále strieľa, tak som si ho počkal," komentoval Tomáš Halász úspešný zákrok.

V tretej tretine mali oceliari niekoľko príležitostí na to, aby zasadili súperovi rozhodujúci úder. „Ten zápas sme mali vyhrať. Myslím si, že sme boli lepším tímom. No ale keď z toho množstva šancí dáte jediný gól... Ján Laco chytal veľmi dobre, ale boli tam situácie, keď mal šťastie, ani nevedel, kde má puk a netušiac ho vyrazil z bránky.

Mladý košický gólman, ktorý sa predstavil na svetovom šampionáte hráčov do dvadsať rokov, dostal pri maródujúcom Hudáčekovi šancu v treťom zápase po sebe. Stále však nevie, ako chutí extraligové víťazstvo v košickom drese. „To ma fakt veľmi mrzí. Pritom sa mi chytalo dobre. Aj po prvom góle som si veril, bol v pohode. I tréneri ma pochválili, no asi by som radšej chytal zle a my by sme vyhrali. Je to deprimujúce, keď ste v bránke iba pri prehrách."

Tomáš verí, že sa predsa len dočká. V nedeľu privítajú Košičania v Steel Aréne Skalicu. Po troch prehrách potrebujú body akútne. „Neviem, či budem chytať, ale bol by som rád. Tie výkony z našej strany určite nie sú zlé. Už so Slovanom sme hrali viac ako polovicu zápasu veľmi dobre, aj vo Zvolene sme sa držali pokynov, raz sa to prelomiť musí."

Hrubá čiara

Trio Kledrowetz, Faith, Kmiť skončilo v košickom drese tento týždeň predčasne. Správna rada rozhodla o zrušení zmlúv spomínaným hráčom. Aký to malo vplyv na hráčsku kabínu pred stretnutím so Zvolenom?

„Urobili sme za tým hrubú čiaru, nik na to nemyslí. A ja sa k tomu ani nechcem vyjadrovať," dodal mladík v košickej bránke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Halásza mrzí, že ešte nebol pri víťazstve