Halák opäť žiaril, Handzuš s gólom a dvoma asistenciami

Jaroslav Halák bol opäť v noci neprekonateľný.
Jaroslav Halák bol opäť v noci neprekonateľný. (Autor: AP)
SITA|5. feb 2010 o 07:50

Vo štvrtkových zápasoch zámorskej hokejovej NHL opäť zažiaril slovenský gólman Jaroslav Halák.

NEW YORK. Vo štvrtkových zápasoch zámorskej hokejovej NHL opäť zažiaril Jaroslav Halák. Gólman Montreal Canadiens pomohol svojmu tímu k triumfu nad Bostonom 3:2 po samostatných nájazdoch. Dvadsaťštyriročný rodák z Bratislavy zopakoval svoj výkon z utorka, keď opäť za svoj chrbát pustil len dve z celkového počtu 47 striel súpera.

V siedmich tohtosezónnych stretnutiach, v ktorých čelil Halák minimálne 40 strelám, Montreal ani raz neprehral. "Keď vyhrávate, nezáleží na tom, koľko striel musíte kryť. Je vždy lepšie, keď máte na ľade dostatok práce. Dôležité je, že sme ako tím našli cestu k víťazstvám," povedal po stretnutí pre zámorské médiá Halák, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. Bruins prehrali už deviaty duel za sebou a z ostatných trinástich stretnutí získali dva body iba raz. Stretnutie bolo už 702. v základnej časti NHL pre oboch rivalov, ktorí sa opäť stretnú v nedeľu.

Darilo sa aj centrovi Los Angeles Michalovi Handzušovi. Ten svoje štatistiky obohatil vo víťaznom zápase proti Anaheimu (6:4) o jeden gól a dve asistencie. Kings, ktorí v tretej tretine najskôr prišli o trojgólový náskok a potom dvoma presnými zásahmi rozhodli, vyhrali ôsmy duel v rade a vyrovnali klubový rekord v počte víťazných duelov za sebou. V bránke stál vo všetkých ôsmich stretnutiach Jonathan Quick a vytvoril klubový rekord v počte víťazstiev brankára bez prerušenia. Doteraz ho držali Kelly Hrudey (1991/92) a Robb Stauber (1992/93).

Útočník New York Rangers Marián Gáborík si na svoje konto pripísal dva kanadské body za asistencie. Ani jeho výkon však nestačil na rozbehnutý Washington. Capitals zvíťazili v New Yorku 6:5. Svoju tretiu asistenciu v sezóne zaznamenal Pavol Demitra z Vancouveru. Canucks však prehrali v Ottawe 1:3 a domáci vyhrali už jedenásty duel v rade, čo je ich klubový rekord. Útočník Jason Spezza skóroval v ôsmom stretnutí za sebou, teraz si pripísal víťazný gól. O jeden bod za asistenciu obohatil svoje individuálne štatistiky aj obranca Edmontonu Ľubomír Višňovský. Oilers na ľade Minnesoty neuspeli už vyše tri roky, štvrtková prehra 2:4 bola ich dvanástou v rade v St. Paul.

Výsledky štvrtkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Boston - Montreal 2:3 po sam. nájazdoch (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0, 0:1) - Jaroslav Halák (Montreal) odchytal celý duel, kryl 45 z 47 striel súpera a vyhlásili ho za prvú hviezdu stretnutia

New York Rangers - Washington 5:6 (2:1, 3:3, 0:2) - Marián Gáborík (New York) 0+2

Columbus - Dallas 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Ottawa - Vancouver 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) - Pavol Demitra (Vancouver) 0+1

Tampa Bay - New York Islanders 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

St. Louis - San Jose 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Nashville - Colorado 5:3 (0:1, 4:1, 1:1)

Minnesota - Edmonton 4:2 (0:0, 1:1, 3:1) - Ľubomír Višňovský (Edmonton) 0+1

Los Angeles - Anaheim 6:4 (1:1, 2:0, 3:3) - Michal Handzuš (Los Angeles) 1+2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák opäť žiaril, Handzuš s gólom a dvoma asistenciami