Hajduk: Vízia Humenného mi dávala zmysel

Sportnet|19. jún 2013 o 00:00

Pavol Hajduk už v nasledujúcej sezóne Šarišanom nepomôže. Jeho ďalšie hokejové kroky smerujú pod Vihorlat, do mužstva MHK Humenné.

Tri roky trvalo, kým prešovský divák opäť uvidel v žlto-modrom drese Pavla Hajduka. Tento bývalý reprezentant do 20 rokov pred sezónou 2012/2013 neodmietol ponuku vtedajšieho trénera HC Prešov 07 Čontofalského a zapojil sa do tréningového procesu. Celý uplynulý ročník odohral v domácich farbách, no v nasledujúcej sezóne už Šarišanom nepomôže. Jeho ďalšie hokejové kroky smerujú pod Vihorlat, do mužstva MHK Humenné.

PREŠOV. Prešovský odchovanec po trojročnej odmlke sa vrátil do hokeja, ktorý mu veľmi chýbal. Po prvých tréningoch zvažoval, či s tým náhodou nesekne, no chuť a hlad po hokeji boli väčšie.

Teraz svoj návrat neľutuje a v súčasnosti sa pripravuje s hráčmi druholigového Humenného, v ktorom pôsobí viacero odchovancov Prešova.

„Momentálne sa pripravujem na novú sezónu v rodnom Prešove, kde je v procese spoločná príprava tímov z Bardejova a Humenného,“ povedal 29-ročný obranca Pavol Hajduk, ktorý prezradil aj dôvod presunu do iného mužstva.

„Dôvod je jednoduchý. V apríli som sa stretol s pánom Kovalským, ktorý sa v priebehu minulej sezóny začal angažovať v humenskom hokeji. Ponúkol mi možnosť pôsobiť v tamojšom tíme. Prediskutovali sme ciele klubu a keďže celá vízia mi dávala zmysel, dohodli sme sa na spolupráci,“ doplnil informáciu v súvislosti s novým zamestnávateľom.

Solídne podmienky

Každý, kto sleduje hokej na Slovensku vie, že nie mnoho tímov má dostatok finančných prostriedkov na chod klubu počas celej sezóny. Je obdivuhodné, že Humenné, ktoré pôsobí až v druhej lige, dokázalo vytvoriť podmienky, na ktoré prikývla väčšina bývalých prvoligových hráčov.

„Môžem potvrdiť, že predstavy vedenia klubu sa prenášajú do praxe a všetko, čo bolo doposiaľ povedané, sa aj uskutočnilo,“ súhlasí.

Od svojich útlych začiatkov nastupoval Pavol Hajduk v útočných radoch. Lenže minulý rok bol v Prešove nedostatok bekov, a tak bol tréner Čontofalský nútený siahnuť po nejakom útočníkovi, ktorého chcel pôvodne len vyskúšať v obrannej činnosti.

Jeho voľba padla na spomínaného Hajduka, ktorý sa svojej úlohy zhostil na výbornú. Pre neho to však novinka nebola.

„Aj v Humennom budem hrať na poste obrancu. Ani v minulej sezóne to pre mňa nebola novinka, pretože počas môjho pôsobenia v talianskom Turíne, resp. naposledy pred troma rokmi v Bardejove, som väčšiu časť sezóny odohral v obrane.“

Do prvej ligy?

Minulý týždeň sa objavila informácia, že stály člen prvej hokejovej ligy z Trebišova sa kvôli finančným suchotám v klubovej pokladnici odhlásil z tejto súťaže.

Slovenský zväz ľadového hokeja chce voľnú licenciu ponúknuť Dolnému Kubínu, no do „bitky“ o ňu sa zapojili aj humenskí funkcionári.

„Niečo také sa 'šuchlo', ale oficiálne nič o tom neviem. Samozrejme, že takáto možnosť by potešila každého,“ dodal na záver s nadšením v hlase Pavol Hajduk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hajduk: Vízia Humenného mi dávala zmysel