Hádzanársky líder mieri do Michaloviec

Radoslav Antl by v dnešnom derby v Michalovciach už chýbať nemal.
Radoslav Antl by v dnešnom derby v Michalovciach už chýbať nemal. (Autor: Ján Leško)
Sportnet|27. sep 2012 o 00:00

Na východe sa dnes schyľuje k hádzanárskemu derby. Osemnásobný slovenský hádzanársky majster Tatran Prešov zavíta do Zemplína.

V predohrávanom piatom kole Tipos extraligy nastúpi v Michalovciach proti miestnemu HC winLand.

PREŠOV. Úradujúci majster z Prešova je po štyroch extraligových kolách bez straty bodu na čele aktuálnej tabuľky. Michalovce so šiestimi bodmi sú na tretej priečke.

Kým HC winLand v ostatnom kole neuspel v Hlohovci, Tatran po sobotňajšej prehre v SEHA League v čiernohorskom Cetinje a následnej ceste domov na druhý deň zdolal v Mestskej hale bratislavských policajtov.

V Čiernej Hore proti RK Lovčen, ani doma s ŠKP Bratislava nepodal tím trénera D. Rašiča, v zostave bez zranených T. Mažára a R. Drobňáka, ale je aj bez najskúsenejších hráčov, Sašu Radčenka i kapitána tímu Radoslava Antla, výkon na hranici svojich možností.

„V Cetinje Saša i ja sme dohrali skoro celý zápas. Predovšetkým preto sme na druhý deň v Prešove obaja proti Bratislave nehrali. Tréner nás nechal oddychovať. Iné príčiny za tým hľadať netreba,“ povedal nám vo včerajšom rozhovore Radoslav Antl.

Súperi by mali byť už kompletní

V dnešnom zápase v Michalovciach by obaja spomenutí prešovskí hádzanárski rutinéri v zostave Prešova chýbať nemali.

„Zranení nie sme. Pokiaľ sa do začiatku stretnutia nič mimoriadne nestane, tak dnes by sme obaja mali hrať. Čaká nás súper, ktorý v tomto ročníku má dobré výsledky, ktorého aj preto neradno podceniť. Michalovce síce naostatok prehrali v Hlohovci, ale patrí sa podotknúť, že proti HC Sporta nastúpil winLand bez trojice kľúčových hráčov Hruščáka, Sadoveho a Géciho. Domáci dnes by už mali byť kompletní, takže sila Zemplínčanov určite stúpne. Tú v bráne umocňuje prešovský odchovanec Maroš Kolpak. K tomu tradične dobrá divácka kulisa. Podľa toho dnes bude veľmi zaujímavé, myslím, že aj kvalitné derby. Samozrejme, jeho favoritom je Tatran. Nuž túto rolu hodláme potvrdiť aj v stretnutí na michalovskej pôde,“ zdôraznil kapitán slovenského hádzanárskeho šampióna.

Stretnutie 5. kola Tipos extraligy Michalovce – Prešov má stanovený začiatok o 18. hodine.

Bielorusi aj s dánskym „špílmachrom“

Šnúra zápasov hádzanárov Tatrana Prešov bude pokračovať v sobotu (18. h) domácim stretnutím s nováčikom SEHA League, bieloruským HC Meškov Brest.

„Vstup do sezóny, teda okrem extraligy nemáme dobrý. Uspieť v kvalifikácii o Ligu majstrov v Konstanci bolo ale veľmi ťažké. Len tak hocikomu sa nepodarí vyhrať ani v Cetinje. Lovčen po tom, ako sme ho pred rokom vysoko zdolali, sa výkonnostne výrazne posunul. Potvrdil to potom v prešovskej odvete, kde sme mali čo robiť, aby sme Lovčen zlomili. Pochopiteľne, z prehry v prvom zápase v SEHA League sme sklamaní. Nehrali sme dobre. Určite ale nie preto, že sme nechceli, alebo že sme nebojovali.“

Príležitosť napraviť si reputáciu v nadnárodnej lige má Tatran Prešov pozajtra v domovskom prostredí s bieloruským Brestom. HC Meškov je značnou neznámou, no bieloruská hádzaná je štýlom podobná ruskej.

"Zatiaľ veľa informácií o tomto súperovi nemáme. Avšak už to, že Bielorusi zaplatili tridsaťročného dánskeho „špílmachra“ Henrika Knudsena, aj dvoch popredných chorvátskych hráčov signalizuje, že do Prešova príde nielen atraktívny, ale aj kvalitný súper. My však hráme doma a veríme, že aj s podporou skvelého prešovského publika podáme výkon, ktorým bieloruský Brest zdoláme.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanársky líder mieri do Michaloviec