Hádzanári sa vracajú z Balkánu s výhrou

Spojkový univerzál. Ž. Pejovič môže hrať na všetkých spojkových postoch.
Spojkový univerzál. Ž. Pejovič môže hrať na všetkých spojkových postoch. (Autor: Ján Leško)
Sportnet|3. okt 2013 o 00:00

Nečakané problémy mal Tatran Prešov pred vycestovaním na zápas s Vardarom Skopje, ktorý nakoniec vyhral 37:34.

Nečakané problémy mal Tatran Prešov pred vycestovaním na včerajší zápas štvrtého kola SEHA Gazprom South Stream Legue s Vardarom Skopje, ktorý nakoniec vyhral 37:34. Slovenský majster sa musel vyrovnať so skutočnosťou, že doma ostáva jedna z opôr medzi žrďami Svetislav Verkič.

PREŠOV. V pondelkovom zápase v Nových Zámkoch zaňho zaskakoval junior Peter Košč, včera v Skopje zase brankár slovenskej „dvadsiatky“ Matej Vernarský.

Zápasový program prešovských hádzanárov v tomto týždni má pokračovanie počas víkendových dní. Pozajtra zavíta do THA majster Čiernej Hory.

Začiatok zápasu Tatran Prešov – RK Lovčen Cetinje je stanovený na 18. hodinu. V predzápase o 15.30 h nastúpi v zápase šiesteho kola slovenskej extraligy výber SR 20 (zložený z juniorov Tatrana Prešov) proti nováčikovi súťaže z Martina.

V nedeľu 6.10. od 10.30 h budú v THA súperom martinských hádzanárov hráči majstrovského Tatrana Prešov.

Pejovič proti svojim

Osobitú príchuť bude mať stretnutie nadnárodnej SEHA GSS ligy Tatran Prešov – Lovčen Cetinje pre Žarka Pejovič, legionára z Čiernej Hory v službách prešovského Tatrana.

„Pochopiteľne, že o výsledky tímu z mojej rodnej krajiny sa zaujímam. V prvom rade robím ale všetko preto, aby dobre hral a dobré výsledky dosahoval môj zamestnávateľ, Tatran Prešov,“ neopomenul zdôrazniť hráč použiteľný v prešovskom mužstve v podstate na všetky posty spojkového radu.

„RK Lovčen je mužstvom, ktoré veľmi netaktizuje. Hlavne chce otvorene hrať. Takto ho poznám ja. V prvom kole vyhral nad Boracom Banja Luka, no potom podľahol Metalurgu Skopje i Partizanu Belehrad. V Prešove však Cetinje iste zabojuje o dobrý výsledok.“

Naplno v obrane i v útoku

RK Lovčen vedie v tejto sezóne tréner K. Kamenica, ktorý v predošlých rokoch úspešne trénoval chorvátskeho vicemajstra Nexe Našice.

„Je to obzvlášť ctižiadostivý a impulzívny chlap, ktorý svojich zverencov vie vybičovať k maximálnym výkonom. Určite nás nečaká odovzdaný súper. Lovčen vystužil káder novými talentovanými hráčmi, ktorí sa na pôde favorizovaného Tatrana vynasnažia ukázať v čo najlepšom svetle. Musíme sa teda v podaní Čiernohorcov dobre pripraviť na veľmi rýchlu, agresívnu hádzanú. Na druhej strane recept, ako si s nimi poradiť, zložitý nie je,“ tvrdil Ž. Pejovič.

„Chce to dať od prvej minúty jasne najavo, kto je v Prešove doma, doťahovať každú akciu dôsledne, ísť naplno v obrane i v útoku, potom sa úspech iste dostaví.“

Štatistika

Vardar Skopje - Tatran Prešov 34:37 (14:18)

Najviac gólov: Dibirov 9, Lazarov 5 - Urban 10, Kristopans 7, Pejovič 6, Rozhodovali: Gubica, Miloševič, vylúčení: 4:1, 7 m hody: 3/6 - 5:7, 1000 divákov.

red.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanári sa vracajú z Balkánu s výhrou