Hádzanári Prešova neprehrali 37 duelov, nestačili až na Považanov

SITA|13. dec 2012 o 12:48

Český legionár Ondřej Zdráhal bol s 11 gólmi najlepším strelcom zápasu.

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Víťazná séria hádzanárov Tatrana Prešov sa v Tipos extralige skončila po 37 úspešných dueloch za sebou.

Šarišania do stredy naposledy nevyhrali zápas najvyššej slovenskej súťaže 20. apríla 2011, keď v druhom stretnutí semifinále play-off podľahli na pôde HC Štart Nové Zámky (28:29).

Počas nasledujúcich 601 dní odchádzali z palubovky vždy ako víťazi, až v 602. deň šnúry, ktorý padol na magický dátum 12. 12. 2012, zaváhali v dohrávanom dueli 18. kola. Favorizovaných Prešovčanov nachytali hráči MŠK Považská Bystrica, s ktorými remizovali 30:30 (15:15).

"Myslím si, že sme v stredu skutočne ukázali to, čo vieme. Keby sme spravili o pár technických chýb menej, mohli sme dokonca aj vyhrať. Podľa mňa je však nerozhodný výsledok spravodlivý. Samozrejme, chceli sme zvíťaziť, ale pre nás je aj zisk bodu ako výhra," uviedol pre agentúru SITA tvorca hry domáceho družstva MŠK Ondřej Zdráhala.

Český legionár bol s 11 gólmi najlepším strelcom zápasu. "Mne sa vždy hrá lepšie proti kvalitným súperom ako napríklad Prešov či Hlohovec, ktorí sa snažia o rýchlu a modernú hádzanú. To nášmu tímu vyhovuje viac, ako keď sa hrá pomaly a zdĺhavo sa rozohrávajú útočné akcie."

Považania sa v stredu postarali o nečakaný pozitívny výsledok, ale nedávno prekvapili aj negatívne, keď prehrali v Modre či doma remizovali s Topoľčanmi.

"Tréner Jiří Kekrt odviedol od leta kus roboty, aby zmenil myslenie chalanov a ku každému duelu pristúpili na sto percent. Nemôžeme si vopred myslieť, že jednoznačne vyhráme napríklad nad Košicami či Modrou, tak ďaleko ešte nie sme. Toto družstvo však má potenciál. Už najbližšie nás čaká duel o štvrté miesto s bratislavským ŠKP a následne o tretiu priečku v Michalovciach. Ak podáme výkony ako proti Prešovu, myslím si, že v nich môžeme uspieť," dodal 29-ročný O. Zdráhala.

Medzi klubmi MŠK Považská Bystrica a Tatran Prešov vládne už niekoľko rokov veľká rivalita. "Naše vzájomné zápasy bývajú tradične vybičované. My sa vždy snažíme Tatranu znepríjemniť situáciu. Po stredajšom súboji sme šťastní, že sa nám podarilo získať bod," poznamenal brankár Ladislav Kovačin, ktorý bol oporou považskobystricého družstva.

Aj so spoluhráčmi potrápili úradujúceho slovenského majstra aj v októbrovom 9. kole na jeho pôde. V Prešove prehrali 29:34, hoci po I. polčase ešte viedli o tri góly.

"Neviem, či sa dá hovoriť o recepte na Tatran. My ideme do zápasov s ním naplno. Hrá sa nám vo väčšej pohode, lebo nemáme čo stratiť, a to je proti Prešovu naša výhoda. Takýchto zápasov nie je v lige veľa a my sa na každý duel tešíme," poznamenal 26-ročný Kovačin a pridal aj jedno želanie: "Ešte musíme niekde získať dva body, o ktoré sme prišli v Modre, až potom budem spokojný."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Hádzanári Prešova neprehrali 37 duelov, nestačili až na Považanov