Góra chce Bardejovu pomôcť a skúsiť veľký svet

Mateusz Góra. Bardejov si pochvaľuje.
Mateusz Góra. Bardejov si pochvaľuje. (Autor: Peter Cingeľ)
Sportnet|31. mar 2016 o 00:00

Poliak Mateusz Góra má už napriek mladému veku za sebou pôsobenie v známych zahraničných futbalových kluboch.

Poliak Mateusz Góra má už napriek mladému veku (ročník nar. 1997) za sebou pôsobenie v známych zahraničných futbalových kluboch. Šťastie skúšal v Nemecku a Taliansku. V súčasnosti je hráč Partizána Bardejov.

BARDEJOV. So službami Mateusza Góru rátajú v Bardejove predovšetkým v áčku, aktuálne sa však snaží vypomôcť starším dorastencom dosiahnuť záchranu v najvyššej súťaži.

Mladý 18-ročný Poliak začínal s futbalom vo svojom rodnom meste.

„Hrávať som začínal v klube Darzbór Szczecinek. Ako žiak som hrával za UKS 7 (UKS sú v Poľsku školské športové kluby, pozn. red.) a neskôr za AP Szczecinek, to bola akadémia zložená z hráčov všetkých klubov v meste. Ako junior som odišiel do Lechu Poznaň. Tam som bol dva roky a získali sme titul majstra Poľska,“ spomína na svoje prvé futbalové kroky.

Jeho pôsobenie v zahraničí sa nezačalo najlepšie. „Mesiac som strávil vo Wolfsburgu, ale nastali problémy s transferom. Následne som pol roka pre zranenie nehral a potom som prestúpil do talianskej Vicenzy. Bol som hráč prvého mužstva v Serii B a hrával som aj známu Primaveru. O dôvodoch odchodu z tohto klubu radšej nebudem hovoriť,“ hovorí hráč, ktorého hodnota sa v čase odchodu na Apeninský polostrov pohybovala na úrovni 50-tisíc eur.

V Bardejove je spokojný

Jedna z možností, ktoré mu v tom čase boli ponúknuté ako východisko, bolo pôsobenie v Partizáne Bardejov. Góra sa po zoznámení s pomermi v tomto klube rozhodol na Šariši zostať.

„Bardejov som si vybral preto, lebo som chcel pomôcť chlapcom pri záchrane v najvyššej dorasteneckej súťaži. Chcem stráviť túto sezónu v dobrom kolektíve. Potrebujem kvalitne trénovať a v Bardejove takáto možnosť existuje. Sú tu dobré podmienky, zatiaľ som spokojný,“ priznáva.

Na Slovensku však svoju cieľovú stanicu nevidí. Rád by sa znova vrátil do veľkého futbalového sveta.

„Najskôr sa potrebujeme dostať vyššie s Bardejovom a potom sa uvidí. Chcel by som opäť skúsiť šťastie v niektorom známom európskom klube, ale kde presne, to je ešte zatiaľ ťažké povedať."

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 12/2016, v predaji od 29. 3. do 4. 4.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Góra chce Bardejovu pomôcť a skúsiť veľký svet