Good Angels začínajú v eurolige, chcú prekvapiť v Rusku

(Autor: TASR)
Tomáš Prokop|23. okt 2012 o 19:00

Košické basketbalistky začínajú v Európskej lige možno s najsilnejšou zostavou v histórii.

BRATISLAVA. Už do ôsmej euroligovej sezóny vstupujú basketbalistky Good Angels Košice. Vedeniu tímu sa podarilo poskladať vyrovnanú zostavu, ktorú vyzdvihli aj na oficiálnej stránke Európskej ligy, podľa ktorej bude slovenský majster silným tímom.

Vlani Košičanky vypadli v prvom kole play off s favoritom z Jekaterinburgu. Tento rok je play off cieľom a snom ostáva záverečný turnaj Final Eight. Manažér tímu Daniel Jendrichovský priznal, že spokojný bude, keď jeho tím vyhrá sedem až osem z dvanástich zápasov.

Postup je minimálnym cieľom

„Postup pri tom ako máme zložený tím je minimálny cieľ. Veľmi radi by sme skončili v skupine tretí za Fenerbahce a Orenburgom. Chceme mať čo najviac výhier, aby sme mali najlepšiu pozíciu v play off,“ hovoril Jendrichovský.

Tréner Maroš Kováčik má na každom poste skúsenú hráčku. Oporou bude už tradične krídelníčka Lucia Kupčíková, ku ktorej by sa zo Sloveniek mohli pridať aj mladé nádeje na čele s pivotkou Žofia Hruščáková.

„Ak by sme mali za sebou jeden ťažký zápas, dovolil by som si tvrdiť, že máme najlepší tím v histórii. Žiaľbohu sa nám nepodarilo zohnať silného súpera. Nevieme ako bude fungovať chémia v tíme, ale typovo vyzerá výborne. Ako líderka sa črtá Američanka Plenette Pierson, ktorej stačil malý čas, aby ukázala, že je prirodzený líder. Taktiež rozohrávačka Miljana Bojovič, ktorá si rokmi u nás vypracovala silnú pozíciu.“

Jendrichovský priznal, že túži po jednej výhre nad favoritom skupiny. To môže prísť už v stredu na palubovke silného ruského klubu Nadežda Orenburg.

Rýchlo a agresívne

„Verím, že budeme zvládať ľahšie zápasy. V Orenburgu máme šancu prekvapiť. Ruský tím má slabinu na poste rozohrávačky. Dve Američanky ho posilnia až budúci týždeň. Ak budeme hrať rýchlo a agresívne, máme šancu. Takisto je našou výhodou to, že nás vôbec neberú vážne. Musíme sa však vysporiadať s ich vysokými pivotkami, cez ktoré budú najviac hrať.“

Manažér dodal, že nepočíta s tým, že by sa tím v najbližšom čase menil. Aj z toho dôvodu sa nepokúsil angažovať bývalú kapitánku Good Angels Ivanu Jalčovú, ktorá podpísala zmluvu so Spišskou Novou Vsou.

„Pokiaľ viem, Ivana je zranená a dohodla so Spišskou. Žiaľ my už nemáme pre ňu miesto.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Good Angels začínajú v eurolige, chcú prekvapiť v Rusku