Gól roka 2023, číslo 8: Parádne zakončenie mladého strelca. Túži po vyššej súťaži

Milan Michal Sučák.
Milan Michal Sučák. (Autor: archív hráča)
Titanilla Bőd|30. dec 2023 o 09:00

Milan Michal Sučák z MFK Zvolen je v TOP 10 súťaže Gól roka 2023.

ZVOLEN, BRATISLAVA. Center z pravej strany a dokonalé zakončenie nožničkami.

V stretnutí druhého kola III. ligy Západ medzi MFK Zvolen a FK Beluša padol druhý a zároveň víťazný gól domácich po vskutku krásnej akcii.

Presný zásah vtedy 19-ročného Milana Michala Sučáka sa dostal aj do užšieho výberu ankety Gól roka 2023. Čitatelia zaň môžu hlasovať do 15. januára.

Trénuje to odmala

„Keď som videl, že som v desiatke, bol som šťastný a trocha prekvapený. Rodina a kamaráti sa do toho angažovali a nabádajú aj ostatných, aby hlasovali,“ uviedol mladý futbalista.

Vďaka jeho gólu vyhral Zvolen 2:1. Bol to zatiaľ jeho najkrajší presný zásah v kariére.

„Odmala veľmi rád takto zakončujem na tréningoch, alebo keď len tak som vonku. Som šťastný, že to vyšlo aj v zápase,“ doplnil úspešný strelec.

Sučák je odchovancom Pohronia. V minulej sezóne hral za treťoligový Lučenec, kde sa udomácnil medzi mužmi.

Prechod z dorastu k mužom býva pre mladých hráčov kritický.

„Hral som za tím, ktorý v podstate len bránil, takže fyzicky to bolo veľmi náročné. Mal som šťastie, že mi tam dali veľa príležitostí a zvykol som si na to,“ poznamenal.

Postupové ambície

V lete prestúpil do MFK Zvolen, ktorý je nováčikom v III. lige Západ, má však postupové ambície.

Zvolen už v minulosti hral druhú ligu a rád by sa tam vrátil.

„Tento rok liga je až príliš vyrovnaná, vyhrať ju môžu ešte asi ôsmi, je to veľmi tesné. Pre mladých hráčov je táto súťaž výborná. Je tam veľa skúsených futbalistov, čo hrávali prvú ligu. Práve oni vedia dať tým mladým veľmi veľa,“ myslí si Michal Sučák.

Zvolen je po jeseni na druhom mieste a na vedúcu Sereď stráca dva body.

„Bol by som rád, ak by sa Zvolenu podarilo postúpiť do druhej ligy. Je tam dobrá partia, tréneri a všetci okolo klubu. Cítim sa tam veľmi dobre,“ uviedol mladý futbalista.

V budúcnosti by si rád zahral aj najvyššiu súťaž. „Bolo by fajn s futbalom si aj zarobiť tak, aby som z toho mohol vyžiť,“ povedal.

Jeho vysnívanou súťažou je španielska liga.

Problémy so svalom

Ku splneniu snov však potrebuje, aby sa mu vyhýbali zranenia. Na jeseň odohral iba 661 minút.

„V devätnástke som mal natrhnutý sval v slabinách a hral som s tým ešte tri týždne. Tým som si tú situáciu dosť zhoršil, už dvakrát sa mi to opakovalo. Je to trochu problémové,“ povzdychol si futbalista Zvolena.

V mladosti bol jeho idolom Lionel Messi, momentálne sa mu páči maďarský reprezentant Dominik Szoboszlai z Liverpoolu.

Michal Sučák je univerzálny hráč. „Viem hrať aj hrotového hráča, aj na krídle a niekedy som bol aj krajný obranca. Už aj vo Zvolene som nastúpil na všetkých týchto postoch, ale väčšinou hrám krídelníka,“ prezradil.

Okrem spomínaného zápasu s Belušou, v ktorom dal svoj zatiaľ jediný gól za Zvolen, mu vyšlo aj stretnutie s Veľkými Ludincami. „Doma sme prehrávali už 0:2. Nastúpil som na druhý polčas, hral som dobre a nakoniec sme otočili na 3:2, trochu aj vďaka mne,“ vravel skromne kandidát na Gól roka 2023.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól roka 2023, číslo 8: Parádne zakončenie mladého strelca. Túži po vyššej súťaži