Goffa: Podali sme slabý výkon

Sportnet|23. apr 2012 o 00:00

V 26. kole II. futbalovej ligy hostil v súťaži zachraňujúci sa LAFC súpera z dolnej polovice tabuľy - moldavskú Bodvu.

LUČENEC.

V priemernom, miestami až podpriemernom stretnutí, sa diváci gólu nedočkali, keď v radoch domácich absentovali viacerí vykartičkovaní a zranení hráči a Goffovi zverenci v Novohrade výkonom tiež neoslnili.

Tréner Moldavy Vladimír Goffa neskrýval svoje sklamanie z jarných výkonov, ktoré podávajú útočníci Bodvy. Tým sa doposiaľ v odvetnej časti podarilo len raz gólovo presadiť.

„My sme sklamaní, pretože hráči podali veľmi slabý výkon proti snaživému súperovi. Mnohí si musia vstúpiť do svedomia, pretože si o sebe myslia, že sú veľkí hráči, ale chýba im pokora. Takže výsledok stretnutia sme prijali so sklamaním a tešiť nás môže jedine získaný bod. Realita však je, že naši útočníci vsietili v ôsmich jarných dueloch len jediný gól. Všetky góly u nás dávajú stredopoliari a obrancovia. To naozaj hovorí za všetko,” povedal tréner Moldavy V. Goffa.

Domáci bez útoku

Kormidelník Lučenca Ladislav Molnár tvrdí, že bez kvalitného hrotového hráča sa nedá hrať a tobôž nie vyhrávať.

„Moje sklamanie je v porovnaní so sklamaním môjho kolegu ešte väčšie, keďže dnešným zápasom sme sa mohli vrátiť do hry. S mužstvom, ktoré dnes nastúpilo, či už v základnej zostave alebo s hráčmi na lavičke, to bolo prakticky nemožné. Snahu a bojovnosť chlapcom nikto nemôže uprieť, no bohužiaľ, keď chceme získavať body, tak to naozaj nestačí. Treba aj niečo futbalové predviesť. My sme dnes boli v 16-tke súpera v útoku jaloví. Bez útoku a bez nejakého dobrého hrotového hráča sa nedá hrať a tobôž nie vyhrávať. Som však rád, že sa nám podarilo súpera udržať, v podstate sa nedostal do nejakých vážnych situácií až na štandardky, ktoré prihliadnuc na jeho hráčsku typológiu, tak som si myslel, že budú nebezpečnejšie. Chvalabohu sme to ustáli,” uviedol domáci tréner L. Molnár.

ico

Lučenec – Moldava 0:0

LUČENEC. V Lučenci sa hral priemerný zápas, ktorý mohol mať celkom iný priebeh, keby v úvode premenil po Kraželovej prihrávke stopercentnú šancu moldavský obranca Kubala, no Michalík zachránil domácich od pohromy. Na opačnej strane kontroval do rúk brankára Poláčka z diaľky Mižík. Po nudnom prvom polčase odcentroval v druhom takmer z bránkovej čiary Balát, jeho presná prihrávka našla kanoniera Jurka, ten zakončil, ale domáci brankár jeho hlavičku chytil. Dobre vypracovanú kombinačnú akciu Lučenčanov v 56. min zakončil strelou z voleja tesne nad Beňo. Neskôr sa ešte pokúsili ohroziť Poláčka domáci Opiela, Mižík i Fljaško, no ich nepresné strely nesmerovali do priestoru brány. Víťaznú bodku za zápasom mohol dať v nastavenom čase stredopoliar Moldavy Ribár, ale dobre zasiahol domáci stopér Paldan.
ŽK: Mižík, Daško, Koliada – Ojirogbe, Kražel, Pavlovič, Balák, Horváth. Rozhodoval: Špaček – 535 divákov. FK LAFC: M. Michalík – Mižík, M. Daško, I. Paldan, Szöcs – Ravas (46. Mar. Čonka), T. Opiela, Fljaško, Nilaš, Koliada – J. Beňo (83. Kovanič). Tréner L. Molnár. BK BODVA: M. Poláček – Kražel, Ojirogbe, Pavlovič, Mart. Kubala – Cmarko (90+. Kantár), Dyjan De Azevedo, L. Horváth, Balát, Ribár – R. Jurko (57. Dupkala). Tréner V. Goffa.

tom

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Goffa: Podali sme slabý výkon