Gemerská Poloma inkasovala menej na pôde súperov

Sportnet|8. dec 2006 o 00:00

Rožňava - Góly sú korením futbalu a lákadlom pre divákov. V jesennej časti ročníka 2006/2007 ich futbalisti v I. triede nastrieľali spolu 375, z čoho

bolo desať vlastných. V porovnaní s jeseňou minulej sezóny je to nárast, pretože pred rokom vsietili hráči 360 gólov. Menej bolo aj vlastencov, keď padol len jeden. Vďaka vyššiemu počtu strelených gólov sa aj priemer na zápas zvýšil z 3,9 gólu na 4,1. O góly do siete súperov sa podelilo 120 hráčov, čo je rovnaký počet ako minulú jeseň. V tejto jeseni k nim však môžeme prirátať ešte šesť hráčov, ktorí sa prezentovali len vlastnými gólmi. Najviac strelcov bolo v Jablonove n/T. 11, rovnaký počet mala pred rokov Dlhá Ves. Najmenej 6 ich bolo v Rudnej, čo je počet, ktorý bol v minulú jeseň v Jablonove n/T. Kým v predchádzajúcu jeseň si mužstvá pripísali po kontumáciách až sedem gólom, teraz to boli len tri. Najviac gólov v jednom stretnutí zaznamenal Martin Chabada z Dediniek vo 8. kole, keď Brzotínu nadelili päť gólov (pred rokom dosiahol Vladislav Vávra z Betliara rovnaký počet). O jesenné prvenstvo v počte strelených gólov sa delí dvojica hráčov. Sú to už spomínaný Martin Chabada (Dedinky) a Patrik Šaliga (Gemerská Hôrka). Obaja dali v 13. kolách zhodne po trinásť gólov. Z nimi nasleduje s desiatimi gólmi Tibor Krištof (Vyšná Slaná). Na minuloročného jesenného kráľa strelcov Attilu Pulena (Plešivec) strácajú tohtoročný dva góly.

ÚTOK

Najproduktívnejší útok malo Vlachovo, ktorého hráči nastrieľali súperov spolu 39 gólov. Rovnaký počet gólov má na konte aj Gemerská Hôrka, no jedným vlastencom jej pomohli práve Vlachovčania. Tretie miesto patrí Vyšnej Slanej s 36 gólmi. Na druhom konci je Rudná, ktorá súperom nastrieľala 12 gólov a udržala si minulojesennú nepopulárnu priečku. Dvoma gólmi jej však pomohli hráči Pače, ktorí takto rozdávali, hoci sami majú na konte len 13 gólov, aj im však prispeli jedným gólom Brzotínčania. Po minulej jeseni mali na konte najviac gólov hráči Plešivca. Bolo ich 44, Vlachovo i Gemerská Hôrka tak strácajú päť gólov. Za pozornosť stojí, že líder mal pred rokom na konte len 18 gólov, čo je menej ako polovica súčasného stavu.

OBRANA

Ak sa pozrieme na obranu, zistíme, že najpevnejšiu ju majú vo Vyšnej Slanej a Gemerskej Polome. Jej brankári inkasovali len 12-krát. Za nimi nasleduje Gemerská Hôrka s 15 gólmi. Na ďalších miestach sú Lipovník a Vlachovo s 21 inkasovanými gólmi. Pri pohľade rok dozadu najmenej gólov dostal Plešivec (11), Vlachovo (15), Dobšiná a Vyšná Slaná (po 21). Na uplynulú jeseň určite nebudú radi spomínať v Dlhej Vsi a prekvapivo aj Dobšinej. Oba mužstvá inkasovali 44 gólov, za nimi nasleduje nováčik z Pače s 35 gólmi. Minulú jeseň boli v podobnej situácii hráči Krh. Dlhej Lúky (36 gólov), Rudnej (35) a Brzotína (34).

DOMA - VONKU

Na domácej pôde nastrieľali najviac gólov futbalisti Dediniek (29), Gemerskej Hôrky a Vlachova (zhodne 23) a Vyšnej Slanej (22). Najmenej sa darilo Rudnej (7) a Pači (8). Takmer bezchybne pracovala obrana vo Vyšnej Slanej a Lipovníku, keď mužstvá inkasovali doma len 3 resp. 4 góly. Na opačnom konci sú Dobšinčania, ktorí doma dostali 14 gólov, čím o jeden predstihli Paču. Vedúca trojica mužstiev ukazovala svoje kvality nielen doma, ale aj na pôde súperov. Gemerská Hôrka i Vlachovo strelili po 16 gólov a Vyšná Slaná dala 14 gólov. Naopak zdá sa, že Dedinky nechali všetok pušný prach doma a vonku rozvlnili sieť len trikrát. Pozornosť si zaslúži Gemerská Poloma, ktorá mala vonku pevnejšiu obranu ako doma. Na ihriskách súperov inkasovali len päť gólov, kým doma to bolo sedem. V domácom trende pokračovali futbalisti Dobšinej aj vonku. Inkasovali totiž 30 gólov, no prvenstvo patrí Dlhej Vsi, ktorá dostala o dva góly viac.

Text k foto:

02 - Kapitán Gemerskej Hôrky Patrik Šaliga zaťažil konto súperov trinástimi gólmi, v Gemerskej Polome to bolo dvakrát

03 - Príchodom brankára Ivan Krnáča do Gemerskej Polomy sa zadnej rady jedného z možných ašpirantov na postup výrazne posilnili

Foto: Peter Podolinský

DO RÁMČEKA!!!

Vlastné góly sa najviac darili Milanovi Hajdúkovi

K futbalu patria aj vlastné góly. Tie sa uplynulú jeseň najviac darilo futbalistom Vlachova, presnejšie Milanovi Hajdúkovi, ktorý pomohol súperom dvakrát. Aby v tom neostal sám, pripojil sa jedným aj Robert Jakab. Na obranu M. Hajdúka však treba uviesť, že je aj autorom ďalších ôsmich gólov, tentoraz však do správnych brán. Zároveň je najlepším exekútorom pokutových kopov. Počas jesene ich kopal šesť a ani raz sa nemýlil. Ďalšími smoliarmi bola dvojica hráčov Pače Radovan Znak a Jaroslav Sústrik, ktorí v zápase v Rudnej vsietili pon jednom góle a rozhodli tak o víťazstve súpera.

Prvenstvo v tabuľke patrí dvojici Martin Chabada (Dedinky) a Patrik Šaliga (Gemerská Hôrka). V jedenástich resp. dvanástich zápasoch nastrieľali súperom po trinásť gólov. Hráčovi Dediniek patrí aj prvenstvo v počte strelených gólov v jednom stretnutí. V zápase s Brzotínom ich bolo päť. O jeden gól menej dali Erich Kamenský (Vlachovo) v zápase s Dlhou Vsou a Martin Fifik (Jablonov n/T.) v úvodnom zápase proti Pači. Tretím najlepší strelcom je na druhom mieste Tibor Krištof (Vyšná Slaná) s desiatimi gólmi. Za ním nasledujú deväťgóloví Tomáš Hronec (Vlachovo), Ondrej Liptai (Vyšná Slaná), Gabriel Máté (Dlhá Ves), Marek Turcsányi (Gemerská Hôrka) a Tibor Grecmacher (Lipovník). Pozornosť si zaslúži aj brankár Robert Szöllös, ktorý premenil tri penalty a spolu s Petrom Gacekom je s troma gólmi najlepším strelcom Rudnej. Ďalšie poradie je nasledovné.

8 GÓLOV - M. Árvay (Betliar), M. Hajdúk, J. Lipták, E. Kamenský (všetci Vlachovo), J. Gebe (Krh. Dlhá Lúka), Z. Greško (Gemerská Poloma), 7 GÓLOV - M. Fifik (Jablonov n/T.), 6 GÓLOV - Š. Surovský (Dedinky 1/ Dobšiná 5), V. Vávra (Betliar), G. Grecmacher (Brzotín), 5 GÓLOV- Ľ. Pamula (Dedinky), P. Faltín (Dobšiná), F. Juhász (Jablonov n/T.), P. Pál Baláž (Jablonov n/T. 1/ Krh. Dlhá Lúka 4), O. Kračún (Vyšná Slaná), M. Podracký (Lipovník), R. Die (Gemerská Poloma), 4 GÓLY - S. Grančák (Dobšiná), M. Gamba, M. Karafa (obaja Jablonov n/T.), Mar. Gallo, A. Rogos (obaja Vyšná Slaná), L. Kováč, Š. Tóth (obaja Gemerská Hôrka), L. Dávid (Lipovník), Š. Forgáč (Gemerská Poloma), 3 GÓLY - J. Chabada, S. Ogurčák (obaja Dedinky), G. Valentko (Dobšiná), Ján Gonos, Jar. Gonos, Zs. Barkasz (všetci Betliar), T. Petro (Krh. Dlhá Lúka), J. Fabian (Brzotín), Zs. Blatník (Dlhá Ves), Ľ. Gajdoš, R. Znak (obaja Pača), M. Kakalejčík (Gemerská Hôrka), R. Szöllös, P. Gacek (obaja Rudná), 2 GÓLY - M. Korfanta (Dedinky), M. Záhoranský (Dobšiná), O. Fabian (Betliar), M. Gunda, P. Šimon (obaja Vlachovo), P. Veverica, R. Erdélyi (obaja Jablonov n/T.), M. Dunka, Cs. Korintuš, Mar. Péči (všetci Krh. Dlhá Lúka), O. Valko Krišťák (Vyšná Slaná), G. Dókus, R. Dókus, M. Kováč (všetci Brzotín), V. Ferdinand, P. Péntek (obaja Dlhá Ves), O. Šomšák (Pača), M. Šmíro (Gemerská Hôrka), F. Német, A. Ičo, D. Bollo (všetci Lipovník), V. Lišuch, P. Lipták, P. Rogos (všetci Gemerská Poloma), 1 GÓL - I. Smrek, R. Litecký (obaja Dedinky), M. Klausman, M. Lukáč, P. Horváth, J. Barnák, M. Laurinc (všetci Dobšiná), T. Handlovič, J. Zdechovan (obaja Betliar), A. Leskovjanský, Z. Gecelovský (obaja Vlachovo), Václavík, Bartók, L. Miliczký, Zs. Strama (všetci Jablonov n/T.), R. Kováč, E. Rigó (obaja Krh. Dlhá Lúka), M. Fifik, Mich. Ambrúž (obaja Vyšná Slaná), R. Farkaš, Sz. Drenko, O. Kočiš, P. Lenkey, J. Lázok ml. (všetci Brzotín), Arp. Pomaj, G. Beke, T. Segyo, R. Ferdinand, Att. Pomaj (všetci Dlhá Ves), A. Vaško, M. Rusó, R. Filický, J. Liška (všetci Pača), A. Danielis, M. Szabó-Dózsa, Sz. Danielis (všetci Gemerská Hôrka), J. Barczi, V. Kelemen, N. Orosz, M. Szabó (všetci Lipovník), R. Greško, Mar. Ďuriček (obaja Gemerská Poloma), T. Vanyo, P. Máté, Bučko, P. Milko (všetci Rudná), VLASTNÉ - J. Novák (Dedinky), M. Hajdúk 2, R. Jakab (obaja Vlachovo), Zs. Strama (Jablonov n/T.), A. Polyák (Brzotín), A. Novák (Dlhá Ves), R. Znak, J. Sústrik (obaja Pača), J. Gunár (Gemerská Poloma)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Gemerská Poloma inkasovala menej na pôde súperov