Galiba so zraneniami weissovcov naďalej pretrváva

Róbert Vittek. V tohtoročných zápasoch kvalifikácie ME ho už neuvidíme.
Róbert Vittek. V tohtoročných zápasoch kvalifikácie ME ho už neuvidíme. (Autor: ap)
Sportnet|1. okt 2010 o 00:00

V tejto časti kvalifikácie EURO 2012 sa valí na našu futbalovú reprezentáciu galiba. Nielen proti Macedónsku a Rusku, ale aj v nastávajúcich zápasoch tohtoročného programu budú trénerovi Vladimírovi Weissovi chýbať niektorí osvedčení borci.

Najviac bude citeľná absencia najlepšieho strelca na MS Vitteka, ktorý si ako smoliar cez víkend v tureckej lige zase poranil väz v kolene a vyzerá to tak, že minimálne štyri mesiace si od futbalu nútene odpočinie.

KOŠICE. Naďalej je zdravotne indisponovaný i obranca Čech, ktorý ráta s tréningovým nasadením v polovici tohto mesiaca.

Starosti v ofenzíve

Nový kvalifikačný cyklus sme výborne rozbehli, no pokiaľ chceme udržať nasadený kurz a tempo, prichodí nám vyžmýkať z nominovaných adeptov maximum. Na budúci piatok hráme v Jerevane s Arménskom a v utorok 12. októbra privítame v Žiline Írsko. Vzhľadom na to, že do úvahy na ofenzívne fleky prichádza naozaj len obmedzený počet súcich jednotlivcov, v menoslove sa objavil znovu Oravec, ktorého pri ostatnom zraze kvárili rovnako zdravotné problémy. Dôveru si vyslúžil napriek tomu, že Žilinčanom to v LM, ale ani v Corgoň lige nejde celkom špičkovo. Navyše si pozvánku prevzali i ďalší hráči spod Dubňa (Dúbravka - vytlačil z brankárskeho postu Kuciaka a Pečalka). Reprezentačný comeback ohlásil Šebo, ktorý sa uchádza o priazeň v štátnom drese po dvoch rokoch. Ide o borca, ktorý možno už dosť možností a času premrhal, ale ešte stále sa môže spamätať a byť užitočný pre národiak. Možno ho dopredu posunulo i to, že z cudziny sa vrátil domov a zakotvil v Slovane a určite tak trochu vyťažil i z nie veľmi ideálnej konštelácie u hrotových hráčov (Šesták začal hrať po zranení, Jendrišek v Nemecku nedostáva šancu a Hološko je náladový). To čo u Šeba je sčasti aktuálne aj v prípade ďalšieho útočníka Sylvestra, hoci tento mladík na zveľaďovaní svojho talentu intenzívne pracuje.

Menej bekov, viac útočníkov

Je zaujímavé, že oproti iným nomináciám sa tentoraz objavilo iba päť bekov. Iste aj preto, lebo Pečalka je univerzál. Naproti tomu je posilnená útočná línia na 6 jednotlivcov. Stále sa neráta s Ďuricom i Kozákom a Švento zase figuruje medzi náhradníkmi. V každom prípade sa musíme pripraviť na tuhé boje. Íri sú rovnako ako my zatiaľ neporazení, pričom práve oni v Arménsku vyhrali len najtesnejším rozdielom. Arménci nie sú naozaj žiadni outsideri, veď naposledy v Macedónsku remizovali 2:2, keď domáci vyrovnali až v 96. minúte. Aj tento výsledok je predzvesťou, že naša B-skupina bude poriadne vyrovnaná, no bodaj by tak nebolo a Slováci urobili nejaký trhák. "To, že sme výborne odštartovali, nemá mimoriadny význam, ale je to dôležité na upevnenie sebavedomia. Ideme od zápasu k zápasu a každé najbližšie vystúpenie je vlastne pre nás kľúčové. Bez ohľadu na meno súpera a jeho postavenie vo svetovom rebríčku," prezradil Stanislav Šesták. K tomu netreba nič dodávať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Galiba so zraneniami weissovcov naďalej pretrváva