Futsalisti Slov-maticu nezískali v Padove ani bod

TASR|20. nov 2011 o 18:32

Úradujúci slovenský majster Slov-matic FOFO Bratislava sa v D-skupine elitného kola UEFA Futsal Cupu vytúženého bodového zisku nedočkal.

Slov-matic FOFO Bratislava sa v D-skupine elitného kola UEFA Futsal Cupu bodového zisku nedočkal.

PADOVA. Úradujúci slovenský majster Slov-matic FOFO Bratislava sa po prehrách v D-skupine elitného kola UEFA Futsal Cupu s talianskymi veľkoklubmi Marcou Futsal a ASD Cittá di Montesilvano ani do tretice nedočkal vytúženého bodového zisku, keď v nedeľu vo svojom záverečnom vystúpení v padovskej hale PalaFabris podľahol ukrajinskému tímu Uragan Ivano-Frankovsk 3:4 (1:2).

Zverenci trénera Jána Janíka odohrali na Apeninskom polostrove tri vyrovnané partie so súpermi zvučného mena, škrieť ich však bude nízka efektivita premieňania šancí. S usporiadateľom turnaja Marcou Futsal prehrali "oranjes" po statočnom výkone 1:3 a obhajcovi prvenstva v súťaži, ktorá je obdobou futbalovej Ligy majstrov, poriadne znepríjemnili cestu za tromi bodmi - Montesilvanu podľahli 1:2 gólom 12 sekúnd pred koncom zápasu.

Bodovo sa Slov-maticu pri jeho štvrtej účasti v elitnom kole UEFA Futsal Cupu nepodarilo napodobniť historický vlaňajší úspech, keď po dvoch prehrách zaknihoval premiérový a zatiaľ jediný triumf v tejto fáze nad poľskými Pniewami. V Padove sa však objektívne zišli súperi vyššieho kvalitatívneho rangu a hoci Slov-matic odchádza domov s tromi prehrami, hanbu si neurobil.

Zo štyroch skupín elitného kola (pozn. - okrem Padovy sa hrá v Moskve, Barcelone a Lisabone) si postup na budúcoročný záverečný turnaj Final Four zaistia len ich víťazi. Prvým triumfátorom svojej "grupy" je Dinamo Moskva, o ďalších rozhodli nedeľňajšie večerné zápasy. Najlepšie východiskové pozície mali FC Barcelona, Sporting Lisabon a Marca Futsal.

Väčšinu hráčov Slov-maticu čakajú v polovici decembra (15.-18.) reprezentačné povinnosti. Slováci sa predstavia na turnaji kvalifikácie MS v portugalskej Coimbre, kde okrem domácich budú ich súpermi Francúzsko a Litva.

Brankár Slov-maticu čelil kanonáde

Ukrajinsko-slovenská konfrontácia mala rozhodnúť o umiestnení jej aktérov na 3., resp. poslednej štvrtej pozícii v padovskej skupine, pričom "fofáci" potrebovali na preskočenie súpera bodovať naplno. Po dvoch fyzicky náročných zápasoch s talianskymi mužstvami bolo kľúčovým faktorom, kto zo seba vydoloval viac síl.

Ukrajinci v úvode spustili strelecký uragán, ale nedali si pozor na zadné dvierka a Rejžek trestal - 0:1. Inkasovaný gól však na nich zapôsobil ako na roj včiel, ktorým maškrtný medveď rozbil úľ. Výsledkom "budíčka" ukrajinského majstra bola neutíchajúca kanonáda na Gašparoviča.

Brankár Slov-maticu sa musel poriadne obracať, beztak však dvom gólom vo zvyšku prvého polčasu zabrániť nedokázal a to mu ešte jeho spoluhráči mohli bozkávať rukavice za ďalšie zlikvidované tutovky. Šanca na obrat skóre žila aj po góle Kordobu na 3:1, pretože v 31. minúte Bartošek opäť zariadil kontaktný rozdiel - 3:2.

Simka však o 92 sekúnd znova poslal svoj tím do dvojgólového vedenia. Gólové preteky pokračovali - Sláma onedlho znížil na 3:4 a mohol aj vyrovnať, jeho strela v 35. minúte však presvišťala vedľa brány. Záverečná sympatická snaha o vyrovnanie však ovocie nepriniesla a Ivano-Frankovsk si tesné víťazstvo udržal.

Hodnotenie trénera:

Ján Janík, tréner Slov-maticu pre TASR: "Naša taktika bola dostať sa do vedenia, čo sa nám podarilo, ale súper zahral v druhej desaťminútovke úvodného dejstva naozaj výborne a otočil skóre. Za stavu 1:3 i 2:4 sme sa dokázali dotiahnuť na rozdiel gólu a zostávalo nám dosť času na vyrovnanie. V záverečných ôsmich minútach sme vystupňovali tempo, súpera sme prakticky k ničomu nepustili a donútili ho hrať na brejky.

Mali sme dve-tri vyložené šance, najväčšiu nepremenil 9 sekúnd pred koncom Mikita. Hrali sme power play, na 'šestke' sa dostala lopta k nášmu kapitánovi, tá mu však skočila a nedal do prázdnej brány. Škoda, naozaj sme dnes mohli získať bod, lebo to bol remízový zápas, ale nič sa nedá robiť.

Herne sme ani v jednom z troch zápasov za súpermi nezaostávali. Viac sme síce bránili, ale práve defenzíva bola silnou stránkou nášho mužstva. Proti Montesilvanu aj dnes s Ivano-Frankovskom sme mohli bodovať, ale ukázalo sa, že sme boli málo efektívni. Myslím si, že sme nesklamali a sme bohatší o ďalšie skúsenosti. Som presvedčený, že ak získame majstrovský titul, tak sa nám to o rok vráti."

ico

Elitné kolo UEFA Futsal Cupu, Padova:

D-skupina:

Uragan Ivano-Frankovsk - Slov-matic FOFO Bratislava 4:3 (2:1)

Góly: 13., 33. Simka, 17. Šoturma, 25. Kordoba - 5. Rejžek, 31. Bartošek, 34. Sláma. Rozhodovali: Kovács (Maď.) a Cetin (Tur.), ŽK: Haľko, Bartošek, Kozár (všetci Slov-matic)

zostava Slov-maticu: Gašparovič - Fehérvári, Rafaj, Mikita, Haľko - Frič, Sláma, Rejžek, Bartošek (Brndiar, Kozár, Bagin)

Ďalší výsledok:

ASD Cittá di Montesilvano - Marca Futsal 2:2 (1:1)

Góly: 12. Da Silva, 34. Calderolli - 7. Coco, 29. Pinto, ČK: 40. Da Silva (Montesilvano)

Tabuľka:

1. Marca Futsal 3 2 1 0 9:5 7* - postup

2. Montesilvano 3 1 2 0 5:4 5

3. Ivano-Frankovsk 3 1 1 1 7:8 4

4. SLOV-MATIC 3 0 0 3 5:9 0

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Futsalisti Slov-maticu nezískali v Padove ani bod