Futbalistov Vysokých Tatier čaká zápas roka

Rozdáva pokyny. Trénera Lipnického a jeho mužstvo čaká zápas roka.
Rozdáva pokyny. Trénera Lipnického a jeho mužstvo čaká zápas roka. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|10. jún 2015 o 00:00

Zápas roka odohrajú v sobotu futbalisti treťoligového klubu z Vysokých Tatier. V poslednom kole si to Tatranci rozdajú so svojím priamym konkurentom v boji o záchranu v súťaži zo Sabinova.



VYSOKÉ TATRY. Ak si chcú hráči Vysokých Tatier uchovať nádej na záchranu, musia v domácom súboji, ktorý sa hrá v Tatranskej Lomnici v sobotu 13. júna od 18. hodiny, bezpodmienečne vyhrať a čakať, ako dopadne duel Humenného proti Spišskej Novej Vsi.

Ak Humenné nezíska ani bod, záchrana pre Tatrancov bude „v suchu“. Keď však domáci získajú proti Spišiakom čo i len bod, osud Tatrancov bude závisieť od toho, či sa MFK Košice B prihlási do tretej ligy alebo nie.

Ak by sa tak stalo, „čierny Peter“ ostane aj v rukách Tatrancov. V tom prípade by im tak nepomohlo ani prípadné víťazstvo nad Sabinovom. Z

tretej ligy Východ by totiž nevypadávali dve, ale až tri mužstvá. A Vysoké Tatry by boli prvé pod čiarou záchrany.

„Vieme, že musíme vyhrať. Proti Sabinovu to pre nás bude zápas roka. Našou jedinou výhodou je, že hráme doma. Sabinov je nepríjemný súper, je to brejkové mužstvo. Musíme sa na nich dobre pripraviť. Aj pre nich je to kľúčový zápas. Chlapcov musíme motivovať tak, aby podali maximálny výkon. Minimálne taký, aký predviedli doma proti Spišskej Novej Vsi, aj teraz v Snine. Zahrali sme tam celkom dobre, no nepremenili sme gólové príležitosti. Doma musíme urobiť všetko pre to, aby sme toto stretnutie zvládli po taktickej stránke, aby chlapci neboli príliš premotivovaní. Do zápasu musia ísť s čistou hlavou, maximálne koncentrovaní a dôrazní v osobných súbojoch,“ povedal nám pred najdôležitejším duelom sezóny tréner Vysokých Tatier Ladislav Lipnický.

Pomôžu im Spišiaci?

V uplynulú nedeľu sa Tatranci predstavili v Snine, kde remizovali 1:1. Tento bod pre nich nakoniec môže, no i nemusí, mať cenu zlata.

„Získaným bodom sme si, samozrejme, pomohli. Takto ešte máme šancu dostať sa v tabuľke aj pred Humenné. To však musíme vyhrať nad Sabinovom a Spišská Nová Ves musí zdolať Humenné,“ poznamenal kouč Tatrancov.

Tí sa musia spoliehať aj na pomoc Spišiakov, ktorí na diaľku bojujú o postup do druhej ligy s Haniskou.

Zlou správou pre priaznivcov Vysokých Tatier je, že káder stále nie je kompletný, práve naopak.

„Mrzia ma ďalšie zranenia, ktoré prišli v Snine. K maródom pribudli Novák i Korenko. Trápia ich triesla, resp. svalové zranenie. Uvidíme, v akom stave budú pred zápasom. Na našom ihrisku sa hrá kombinačne ťažko. Budeme sa musieť prispôsobiť terénu, aj súperovi. Verím, že to dotiahneme do úspešného konca,“ zaželal si na záver Ladislav Lipnický.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalistov Vysokých Tatier čaká zápas roka