Futbalistov Sp. N. Vsi čaká náročná letná príprava

V príprave nepoľavujú. Pred jarnou časťou mali Spišiaci náročnú a kvalitnú zimnú prípravu. Teraz sa zodpovedne pripravujú na novú treťoligovú súťaž.
V príprave nepoľavujú. Pred jarnou časťou mali Spišiaci náročnú a kvalitnú zimnú prípravu. Teraz sa zodpovedne pripravujú na novú treťoligovú súťaž. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|16. júl 2014 o 00:00

Trénujú každý deň, voľno majú len v nedeľu.



SP. NOVÁ VES. Po dvojtýždňovej pauze sa už hráči FK Spišskej Novej Vsi pripravujú na novú sezónu 2014/ 2015, v ktorej budú hájiť farby mesta v 3. lige Východ.

Do nej mužstvo postúpilo po úspešnej jarnej časti ročníka 2013/ 2014, keď celkovo štvrtú ligu východ vyhralo.

Od posledného majstrovského stretnutia vo Svite po prvý prípravný duel so Spišským Podhradím mužstvo Spišiakov delilo len niečo cez dva týždne.

„Veríme, že sme sa stihli zregenerovať a vyčistiť si hlavy. Príprava na novú sezónu bude trvať jeden mesiac,“ povedal manažér FK SNV Patrik Brezovaj.

Prípravu Spišiaci odštartovali impozantne, keď Spišské Podhradie rozstrieľali 7:1. „Prvé prípravné stretnutia nemajú stopercentnú výpovednú hodnotu, lebo tímy sa ešte len dávajú dokopy a skúšajú rôzne herné varianty. Preto nepreceňujeme tento výsledok,“ vyslovil úvahu P. Brezovaj.

Spišiaci v príprave nastúpia aj proti druholigistom z Liptovského Mikuláša a košickej Lokomotívy. Ďalšími súpermi budú Lipany a Poprad, Svit a Krompachy.

„Chceme nastúpiť proti najťažším a najkvalitnejším mužstvám. Snažíme sa s nimi dohodnúť stretnutia v určitom predstihu, aby už kvalitní súperi nemali stanovený prípravný harmonogram,“ prezradil manažér klubu.

Novovešťania v minulom ročníku nastúpili na trend – hrať s vlastnými hráčmi. Do prípravy sa k mužstvu pripojili okrem končiacich dorastencov aj Michal Munnich, Peter Vitovič a Rastislav Gibala.

„Na prvom tréningu bolo prítomných 26 hráčov. Kapitán Sedláček v príprave skúša šťastie v druholigovej košickej Lokomotíve. Boli by sme radi, keby káder z uplynulej jarnej časti sezóny ostal pokope a prípadne sme ho doplnili ďalšími perspektívnými odchovancami,“ skonštatoval Patrik Brezovaj.

Trénuje sa každý deň

Spišská Nová Ves okrem 3. ligy východ nastúpi v ďalšom ročníku aj v Slovenskom pohári. Lavička vzhľadom na náročnosť úvodu sezóny musí byť širšia a zároveň musia hráči podstúpiť aj náročnejší tréningový cyklus.

„Trénujeme každý deň okrem nedele. Počas tréningov sa zaoberáme hernými činnosťami a prácou s loptou. Prípravné stretnutia budeme hrávať dvakrát do týždňa, zväčša v utorky a soboty a to v domácom prostredí,” prezradil tréner FK SNV Branislav Ondáš.

Na margo Slovenského pohára doplnil: “Veríme, že sa dokážeme ako v minulosti prebojovať cez úvodné kolá, aby sme následne mohli privítať niektorý tím z Fortuna ligy. Všetko však bude závisieť od žrebu.”

Rozpis prípravných stretnutí FK SNV pred sezónou 2014/ 2015:

15. júl – FK SNV – Liptovský Mikuláš
19. júl – FK SNV – Lokomotíva Košice
(počas konania Memoriálu Alexandra Nagya bývalých hráčov)
23. júl – v NTC Poprad, FK SNV – Krompachy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalistov Sp. N. Vsi čaká náročná letná príprava