Futbalistom MFK Košice patrí 9. miesto

O jedného menej. Košičania dohrávali v Dunajskej Strede bez Lazara Djordjeviča (v strede).
O jedného menej. Košičania dohrávali v Dunajskej Strede bez Lazara Djordjeviča (v strede). (Autor: tasr)
Sportnet|3. mar 2014 o 00:00

Corgoňligisti začali cez víkend asanačné práce na jesennej tabuľke, ale po prvom jarnom kole sa ešte žiadne viditeľné zmeny neprejavili.

Corgoňligisti začali cez víkend asanačné práce na jesennej tabuľke, ale po prvom jarnom kole sa ešte žiadne viditeľné zmeny na jej podobe neprejavili. Futbalisti MFK Košice zostali aj po bezgólovej remíze v Dunajskej Strede na 9. mieste, iba čo sa trochu priblížili k Banskej Bystrici a Zlatým Moravciam, ktoré vyšli v sobotu na ihriskách súperov naprázdno.

KOŠICE. Pravdu povediac, fanúšikom MFK sa bod z ihriska kandidáta číslo jeden na zostup z najvyššej súťaže môže máliť, ale vzhľadom na to, že ich mužstvo hralo oslabovku (po vylúčení Lazara Djordjeviča po dvoch žltých kartách) takmer celý druhý polčas, spojku „iba“ pred počet získaných bodov tentoraz azda netreba dávať. Alebo žeby..?

„Nuž, ja som dúfal, a myslím si, že aj všetci spoluhráči verili, že v Dunajskej Strede vyhráme,“ vraví mladý košický stredopoliar, reprezentant do 21 rokov Martin Bukata. „Chceli sme vyhrať, lebo sme hrali s posledným mužstvom tabuľky, aj keď to je jedno a sme sklamaní, že sme tam neuspeli. Aj keď, koniec koncov, ten bod je lepší ako nič, lebo na konci zápasu, keď sme hrali o jedného menej, sme sa už aj trošku bránili.“

Nebolo to to, čo čakali

Ku cti Košičanom slúži, že aj v oslabení bol ich prejav ofenzívny, aj keď tutovku, ktorá by zaváňala gólom a troma bodmi, si v podstate nevypracovali.

„Asi najväčšiu šancu sme mali ešte v závere prvého polčasu, ale Miro Viazanko to mal po odrazenej lopte na dlhú nohu...“ našiel jeden gólový moment Martin Bukata.

„Najväčší problém nám však robil náročný terén, na ktorom sa ťažko kombinovalo. Bol mäkký a lopta na ňom dosť neposlušná, viac sme ju museli nakopávať ako kombinovať. Po Lazarovom vylúčení sa Dunajská Streda dostala do hry, my sme to aspoň ubránili. No aj keď nás jeho vylúčenie zabrzdilo, nemožno to zvaľovať naňho. Určite sme od toho zápasu čakali viac, ale nebolo to to, čo sme chceli hrať. No sú aj také zápasy a my sa musíme dokázať vysporiadať aj s takou situáciou,“ vraví Martin Bukata, že k stopercentnej spokojnosti je ešte dosť ďaleko.

Návšteva ich prekvapila

Aj keď Dunajská Streda, vzhľadom na šesťbodový odpočet na konci sezóny, už dlho v lige mátožiť asi nebude, fanúšikovia na svoje mužstvo nezanevreli a v sobotu bola na Žitnom ostrove takmer návšteva kola, iba v Trenčíne prišlo viac (o 315) divákov.

„Tréner nám pred zápasom vravel, že tam má byť veľa divákov, ale že ich príde takmer tri a pol tisíc, to sme nečakali. A vytvorili veľmi dobrú atmosféru, bolo ich počuť celý zápas,“ vraví Martin Bukata, ktorého trošku rozosmutnila nenominácia do reprezentačnej 21-ky na zápas proti béčku Turecka v Challenge Trophy 2013/15.

„Jasné, že ma to mrzí, lebo každý hráč chce ísť do reprezentácie, ale trénerovi to nezazlievam, lebo chce dať šancu aj iným, hľadá vhodné zloženie mužstva na ďalšiu časť kvalifikácie majstrovstiev Európy. Aj keď teraz som iba medzi náhradníkmi, verím, že z kádra nevypadnem,“ môže mať Martin Bukata aspoň čistú hlavu pred najbližším ligovým zápasom 8. marca v Ružomberku.

Bude to pre Košičanov generálka na pohárový dvojduel s rovnakým súperom? „Môže byť... A verím, že to bude lepší výkon ako v Dunajskej Strede. Radi by sme s Ružomberkom uspeli v oboch konfrontáciách, v lige i v pohári.“





Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalistom MFK Košice patrí 9. miesto