Hostil EURO, zničili ho ruské bomby. V Mníchove vystavujú časť štadióna z Charkova

V Mníchove odhalili časť zničeného štadióna z Charkova
V Mníchove odhalili časť zničeného štadióna z Charkova (Autor: TASR/AP)
TASR|17. jún 2024 o 15:29

Časť zničeného štadióna bude možné vidieť aj v Düsseldorfe.

MNÍCHOV. Ukrajinská futbalová federácia odhalila v Mníchove pozostatky zničenej tribúny charkovského štadióna Sonyachny.

Fanúšikovi si tak mohli pred pondelkovým zápasom E-skupiny medzi Ukrajinou a Rumunskom pozrieť časť zničeného stánku po útoku ruských jednotiek v máji 2022.

Vedenie ukrajinskej federácie tak chce upozorniť na pokračujúci vojnový konflikt. Od ruskej invázie bolo zničených až 500 zariadení športovej infraštruktúry na Ukrajine.

"My dnes začneme naše zápasy, ale milión vojakov bráni Ukrajinu. Všetci sme spolu. Teraz hráme za krajinu. Dnes hráme za ľudí, ktorí bránia naše životy a našu krajinu," citovala agentúra DPA bývalého útočníka a prezidenta ukrajinskej federácie Andreja Ševčenka.

Štadión v Charkove bol jedným z tých, na ktorom sa hrali zápasy Eura 2012 a kemp v ňom mali Holanďania. "Zistiť, že štadión bol zničený, bolo to isté, ako keby ste zistili, že vám zničili domov," dodal Ševčenko.

Časť zničeného štadióna bude možné vidieť aj v Düsseldorfe, kde Ukrajina v piatok odohrá svoj ďalší zápas E-skupiny proti Slovensku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»EURO 2024»Hostil EURO, zničili ho ruské bomby. V Mníchove vystavujú časť štadióna z Charkova