Vzostup Dortmundu, pokles Juventusu i tlak na Xaviho. Čo priniesol návrat ligového futbalu?

Karim Adeyemi oslavuje gól do siete Bayernu Mníchov.
Fotogaléria (15)
Karim Adeyemi oslavuje gól do siete Bayernu Mníchov. (Autor: TASR/AP)
REUTERS, Sportnet|1. apr 2024 o 11:12

Čo sa udialo v európskom futbale počas uplynulého víkendu?

BRATISLAVA. Klubový futbal sa vrátil späť po reprezentačnej prestávke a hneď sa odohralo niekoľko zaujímavých zápasov.

V ligách bolo aj niekoľko šlágrov, jedným zo sledovaných bol aj Bayern Mníchov - Dortmund, v ktorom zvíťazili hostia 2:0.

Pozrite si udalosti víkendu v európskych futbalových súťažiach.

Liverpool v menšej výhode

Šlágrom 30. kola Premier League bol duel medzi Manchestrom City a Arsenalom. Zápas, ktorý sa skončil výsledkom 0:0, najviac pomohol Liverpoolu, ktorý získal väčší náskok pred súpermi.

"Skvelá situácia, do ktorej nás chlapci priviedli. Sme tam s ďalšími dvoma tímami, ktoré bojujú o najväčšiu trofej v Anglicku, uvidíme, ako to dopadne. Budem sa naozaj snažiť, aby sme si to užili," uviedol pre AP tréner Jürgen Klopp.

Do konca ligy zostáva deväť kôl a miernu výhodu Liverpoolčanov priznal aj tréner Pep Guardiola po bezgólovej remíze Manchestru City s Arsenalom.

Fotogaléria zo zápasu Manchester City - Arsenal (Premier League, 30. kolo)

"Favorit je vždy ten, kto je prvý. My sme až tretí a nemáme to úplne vo svojich rukách. Môj názor však je, že sme stále v hre a som spokojný. Povedal som hráčom, aby neboli smutní," vyjadril sa Guardiola.

Tabuľka Premier League

Allegri pod tlakom

Sezóna sa pre Juventus a manažéra Massimiliana Allegriho rýchlo zmenila.

Po sobotňajšej prehre s Laziom má Juve na konte len jedno víťazstvo v posledných deviatich zápasoch Serie A, z ktorých získal sedem bodov.

VIDEO: Highlighty zápasu Lazio Rím - Juventus

To, čo sa pred Vianocami zdalo, že sa formuje na boj o titul s vedúcim Interom Miláno, sa zmenilo na boj o dosiahnutie umiestnenia v prvej štvorke, čo je cieľ, ktorý Allegri niekoľkokrát jasne deklaroval.

Ak Bologna a AS Rím vyhrajú svoje pondelkové zápasy, budú za Juve zaostávať o dva a päť bodov. Vyhliadka na ďalšiu sezónu bez účasti v Lige majstrov môže v Juve zazvoniť na poplach a zvýšiť tlak na Allegriho, ktorý má zmluvu do roku 2025.

Tabuľka Serie A

Dortmund na vzostupe

Štvrtá Borussia Dortmund má s blížiacim sa koncom sezóny skvelú formu a jej sobotňajšie víťazstvo 2:0 nad Bayernom Mníchov bolo už jej piatym v rade vo všetkých súťažiach.

"Nebolo to len piate víťazstvo za sebou. Ako tím sme urobili veľký krok vpred," povedal tréner Edin Terzic.

VIDEO: Highlighty zápasu Bayern Mníchov - Borussia Dortmund

Dortmund hrá budúcu sobotu doma s VfB Stuttgart a potom ho čaká prvý zápas štvrťfinále Ligy majstrov na pôde Atletica Madrid.

"Máme pred sebou mimoriadne dôležité týždne a zápasy," povedal Terzič. "Ak sa nám podarí zvyknúť si na takéto výkony, bude pre každý tím na svete ťažké hrať proti nám."

Tabuľka Bundesligy

Ostane Xavi v Barcelone?

Barcelona zažíva v poslednom čase oživenie a jej sobotňajšie víťazstvo proti Las Palmas predĺžilo jej neporaziteľnosť vo všetkých súťažiach na 11 zápasov.

Španielske médiá informovali, že tréner Xavi Hernandez, ktorý v januári oznámil svoj zámer odstúpiť na konci sezóny, teraz čelí tlaku, aby si to rozmyslel a zostal pri tíme.

VIDEO: Highlighty zápasu FC Barcelona - Las Palmas

Štyridsaťštyriročný kouč však zostal neoblomný a vyhlásil, že si to nerozmyslel.

"Som vďačný klubu, ale na mojom rozhodnutí sa teraz nič nemení. Žiadne podstatné zmeny nenastali, ale kľúčové slovo je pre mňa vďaka. Som naozaj vďačný," povedal pred zápasom s Las Palmas.

Tabuľka La Ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Vzostup Dortmundu, pokles Juventusu i tlak na Xaviho. Čo priniesol návrat ligového futbalu?