Fortuna liga má nového rekordéra v počte štartov. Blízko je ešte jeden hráč

Tomáš Ďubek (vpravo) v zápase proti Michalovciam.
Tomáš Ďubek (vpravo) v zápase proti Michalovciam. (Autor: TASR)
SITA|19. apr 2022 o 09:57

Doterajší rekord dlho držal Viktor Pečovský.

BRATISLAVA. Najvyššia slovenská futbalová súťaž má nového rekordéra v počte štartov.

V pondelok svoj už 423. zápas absolvoval stredopoliar Tomáš Ďubek, ktorý nastúpil v pondelkovom súboji tímu FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble doma proti Michalovciam (1:1).

V úvode apríla sa 35-ročný Ďubek vyrovnal doterajšiemu rekordérovi Viktorovi Pečovskému, ktorý absolvoval 422 súbojov a už nepôsobí na najvyššej úrovni.

"Je to pekné číslo, teší ma to. Zažil som veľké množstvo spoluhráčov a trénerov, prežil veľa zápasov. Nebol som vážnejšie zranený, takže aj z toho vyplynul taký počet zápasov," povedal Ďubek podľa RTVS.

Tomáš Ďubek v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži hral iba v dvoch kluboch - najprv dlho za MFK Ružomberok a teraz je súčasťou tímu zo Zlatých Moraviec.

"Do Ružomberka som šiel v roku 2002 a nenapadlo by mi, že tam strávim taký čas," pokračoval nový rekordér a na margo vylepšenia uvedenej štatistiky doplnil:

"Majiteľ mi pošepkal, že záleží na mne, či ešte pridám nejaké štarty. Zatiaľ som zdravý, tak chcem hrať."

Doterajší držiteľ maxima Pečovský nie je sklamaný, že o rekord prišiel. "Jedným očkom som to sledoval. Užil som si to na prvom mieste a teraz je tam Ďubo. Prenechám mu to s radosťou a nech si to užije aj on," zhodnotil.

Zaujímavosťou je, že súčasťou pondelkového duelu bol aj Igor Žofčák, michalovský líder nastúpil na svoj 419. duel v najvyššej domácej súťaži.

"Ďubo alebo ja, najväčší problém sme my sami. Keď prekonáme sami seba, už ten ďalší nie je problém. Keď budeme vládať, bude chuť a zdravíčko slúžiť, tak uvidíme, ako to bude ďalej," poznamenal michalovský stredopoliar.

Cez hranicu 400 zápasov sa v minulosti dostali aj Martin Poljovka (404) a Miroslav Barčík (403), obaja už ukončili profikariéru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Fortuna liga má nového rekordéra v počte štartov. Blízko je ešte jeden hráč