Albánsky brankár spravil neuveriteľnú chybu. Pripomenul kiks Dúbravku

Thomas Strakosha.
Thomas Strakosha. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|17. sep 2021 o 11:15

Thomas Strakosha zavinil prehru Lazia Rím v Európskej lige.

ISTANBUL. Smutným hrdinom štvrtkového zápasu futbalovej Európskej ligy medzi Galatasarayom Istanbul a Laziom Rím sa stal hosťujúci brankár Thomas Strakosha.

Dvadsaťšesťročný albánsky reprezentant spravil neuveriteľnú chybu, po ktorej Rimania prehrali na tureckej pôde 0:1.

Situácia sa udiala v 66. minúte, keď domáci stredopoliar Olimpiu Morutan poslal center do voľného priestoru v šestnástke hostí. Zo zdanlivo neškodnej akcie sa však napokon nečakane zrodil jediný gól duelu.

Morutanov center sa úplne voľný obranca hostí Manuel Lazzari snažil odkopnúť do bezpečia, ale loptu ľavačkou vykopol len vysoko nad seba, čím dostal Strakoshu do problémov.

Nikým neatakovaný brankár Lazia chcel loptu chytiť do rúk, ale tá sa mu vyšmykla, narazila do žrde a od neho do siete.

Situácia pripomenula kiks slovenského brankára Martina Dúbravku v júnovom zápase proti Španielsku (0:5) v základnej skupine EURO 2020, píše TASR.

"Zápas s nebezpečným súperom sme mali pod kontrolou, potom však prišla chyba, ktorá rozhodla. Bohužiaľ, aj to k športu patrí. Dnes sme za to draho zaplatili," povedal tréner Lazia Maurizio Sarri pre web Sky Sports Italia.

Lazio je po prvom hracom dni na poslednom mieste E-skupiny, pretože v druhom zápase remizoval Lokomotiv Moskva s Olympique Marseille 1:1.

Ruský tím vyrovnal v 89. minúte zásluhou Angličana Faustina Anjorina, hoci hral viac ako polhodinu bez vylúčeného hráča.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Albánsky brankár spravil neuveriteľnú chybu. Pripomenul kiks Dúbravku