Maďarský Viking je hviezda internetu. Čo robil minulé EURO? Sedel doma a pil pivo (sumár dňa)

Španielski fanúšikovia oslavujú víťazstvo nad Chorvátskom na EURO 2024.
Španielski fanúšikovia oslavujú víťazstvo nad Chorvátskom na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Boris Vanya|16. jún 2024 o 07:10

Španieli prišli o unikát, ale neľutovali.

BRATISLAVA. Na ihrisku bol sotva dve minúty, keď poslal pred bránku center, ktorý obrana súpera odvrátila. Ale to nebol dôvod, prečo sa maďarský futbalista Martin Ádám stal hviezdou sociálnych sietí.

Futbalové EURO 2024 má po piatkovom antré za sebou druhý hrací deň s porciou troch zápasov.

Maďari prehrali so Švajčiarmi 1:3, stredopoliar FC Liverpool Dominik Szoboszlai sa stal vo veku 23 rokov, 7 mesiacov a 21 dní najmladším kapitánom v histórii európskych šampionátov, ale fanúšikov viac zaujal jeho spoluhráč.

Martin Ádám nastúpil do zápasu v 79. minúte, a jeho fotografie (aj) z minulých zápasov začali okamžite kolovať internetom.

EURO 2020? Bol som doma a pil pivo

Maďarský borec s číslom 9 pripomínal skôr hráča rugby ako futbalistu. Niektorí fanúšikovia ho pre hustú ryšavú bradu nazvali Vikingom, ďalší spochybňovali oficiálne údaje o jeho výške a najmä hmotnosti (191 cm, 86 kg).

Dvadsaťdeväťročný útočník futbalovo vyrastal vo Vasasi Budapešť, v tíme FC Paks sa stal v sezóne 2021/22 s 31 gólmi najlepším strelcom maďarskej ligy, čo mu vynieslo zahraničný angažmán v kórejskom tíme Ulsan Hyundai, kde je doteraz.

Na sociálnej sieti X sa v sobotu objavil aj zlomok interview, ktoré poskytol krátko pred šampionátom telex.hu.

Na otázku, či si pamätá, čo robil počas minulého EURO, na ktorom Maďari do posledných sekúnd bojovali o postup zo skupiny proti favorizovaným Nemcom, odpovedal stručne: "Samozrejme. Bol som doma a pil som pivo."

Rossi: Polčas sme takticky nezvládli

Taliansky tréner Maďarov Marco Rossi vzal prehru na seba. „Prvý polčas sme nezvládli takticky. Namiesto očakávaného systému 3-4-3 hrali Švajčiari 3-5-2 a na to sme nedokázali včas zareagovať.

Zmenilo sa to až po prestávke, ale už sme prehrávali 0:2. Chyby proti takýmto súperom a na takomto fóre sa nevyplácajú. Je ťažké vysvetliť, čo sa stalo, ale zodpovedný som v prvom rade ja,“ hodnotil Rossi pre Nemzeti Sport.

V hľadisku počas tohto zápasu zaujala skupinka fanúšikov v kanadských hokejových dresoch s prilbami na hlave, aj transparent švajčiarskeho priaznivca s nápisom Fondue je lepšie ako guláš.

Ak chcú Maďari zostať v postupovej hre, musia v stredu zabrať proti domácim Nemcom. A že to nie je nemožné, ukázali pred troma rokmi v Mníchove.

Chorváti: Zničilo nás dieťa

Ťahák dňa mal jasný priebeh. Španieli zdolali Chorvátov 3:0, pričom všetky tri góly strelili už v prvom polčase. Zničilo nás šesťnásťročné dieťa - hlásal trochu nadnesene titulok chorvátskeho portálu Sportske Novosti.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Maďarský Viking je hviezda internetu. Čo robil minulé EURO? Sedel doma a pil pivo (sumár dňa)