17. deň na EURO: Zázračné dieťa pichlo Slovensku dýku. Gruzínsky zázrak je na konci

Na snímke kapitán Milan Škriniar.
Fotogaléria (137)
Na snímke kapitán Milan Škriniar. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|1. júl 2024 o 07:04

Futbalisti Slovenska sa lúčia s EURO 2024.

BRATISLAVA. Frustrácia, sklamanie, bezradnosť. Ten, kto hral futbal, vie, čo aktuálne prežívajú slovenskí futbalisti.

Keď vyše deväťdesiat minút držíš najtesnejšie vedenie a inkasuješ z poslednej možnej akcie, zamáva to s tebou. Je to ťažká rana pre psychiku každého hráča.

Zverenci Francesca Calzonu boli tridsať sekúnd od veľkej senzácie na EURO 2024. Mohli vyradiť Anglicko, posledného finalistu.

V 95. minúte však „vystrúhal“ nožničky zázračný chlapec Anglicka. Je ním Jude Bellingham, 21-ročný klenot Realu Madrid.

„Ste 30 sekúnd od toho, aby ste išli domov. S pocitom, že ste sklamali svoj národ. Stačí však jeden kop do lopty a všetko je skvelé. Je to parádny pocit,“ vravel po zápase muž zápasu, anglický stredopoliar Jude Bellingham.

Southgate: Slovensko nás neprekvapilo

Futbalisti Slovenska hrali dobrý zápas, podali heroický výkon. Angličania však v osemfinále vstali z popola ako bájny vták Fénix.

„Hrať za Anglicko je skvelá vec, ale je to aj veľký tlak. Byť na ihrisku a strieľať góly je pre mňa uvoľnenie, je to veľmi šťastná chvíľa,“ dodal.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Anglicko v osemfinále EURO 2024

Po vyrovnávajúcom góle bolo momentum na strane Anglicka. Dokonale ho využilo. Hneď na začiatku predĺženia sa presadil ďalší hviezdny Brit Harry Kane. Muž, ktorý je futbalistom svetovej extratriedy, no na veľkú trofej aj v 30 rokoch stále čaká.

Bol to už jeho šiesty gól na európskych šampionátoch. Najviac za Anglicko, sedem dal legendárny Alan Shearer.

„Harry a Jude, do konca zostáva 15 minút, pozeráte sa na nich. Sú fyzicky vyčerpaní, a tak premýšľate, ako by ste osviežili tieto pozície. Viete však, čo títo hráči dokážu. A preto ich necháte na ihrisku,“ opisoval tréner Anglicka Gareth Southgate.

Šéf anglickej lavičky vyzdvihol tímového ducha svojho mužstva. I keď si jeho tím vypracoval málo šancí, vyhral podľa neho vďaka morálke.

„Slovensko? Vôbec nás to neprekvapilo, majú dobrý tím a sú dobre trénovaní.

Neubránili sme pár dlhých lôpt a ťažko sme sa dostávali cez obranný val súpera. Slováci museli neuveriteľne tvrdo pracovať, ale vedeli sme, že jeden gól všetko zmení.

Veril som, že ho dosiahneme, možno nie tak neskoro. Bola to však noc, keď som nebol pripravený ísť domov a hráči to cítili rovnako,“ dodal.

Hráči po zápase plakali

Futbalisti Slovenska boli z prehry zdrvení. Vedeli, že boli blízko veľkej senzácie. Sklamanie bolo také veľké, že niektorí hráči po záverečnom hvizde plakali.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»17. deň na EURO: Zázračné dieťa pichlo Slovensku dýku. Gruzínsky zázrak je na konci