Holanďan reaguje na kritiku Koemana ostrými slovami, končí v národnom mužstve

Steven Bergwijn.
Steven Bergwijn. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. sep 2024 o 13:59

Ronald Koeman povedal, že hráča po prestupe do Saudskej Arábie nebude povolávať.

AMSTERDAM. Holandský futbalový reprezentant Steven Bergwijn ostro skritizoval trénera Ronalda Koemana za to, že ho nezaradil do národného mužstva z dôvodu prestupu do Saudskej Arábie.

Dvadsaťšesťročný útočník nedávno prestúpil z Ajaxu Amsterdam do tímu Al-Ittihad a Koeman ho na tlačovej konferencii v utorok obvinil z „nedostatku športových ambícií“.

Bergwijna, ktorý reprezentuje od roku 2018 a bol súčasťou holandského tímu na tohtoročných majstrovstvách Európy v Nemecku, Koemanova verejná kritika urazila.

„S hráčmi sa takto nejedná,“ povedal pre holandské noviny De Telegraaf. „Vždy som považoval za česť hrať za Holandsko. Ale pod týmto trénerom už nechcem. Skončil som s niekým, kto ma zámerne takto vykresľuje v médiách.“

Bergwijn vyjadril sklamanie z toho, že ho Koeman najskôr nekontaktoval osobne. „Som sklamaný, že som s tým nebol najprv oboznámený priamo a nechcem už pod ním hrať,“ dodal.

Koeman nominoval Bergwijna na zápasy ME 2024. Niekdajší útočník Tottenhamu Hotspur a PSV Eindhoven sa predstavil i na predvlaňajšom svetovom šampionáte v Katare, keď bol trénerom Holanďanov Louis van Gaal.

Holanďanov čakajú v septembrovom asociačnom termíne dva zápasy v Lige národov 2024/2025. Najprv v sobotu nastúpia proti výberu Bosny a Hercegoviny a v utorok budú čeliť Nemcom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Holanďan reaguje na kritiku Koemana ostrými slovami, končí v národnom mužstve