Dva tímy v skupine sú dobrá správa pre slovenský futbal, vraví Škrtel

Ján Kozák (vpravo) a Martin Škrtel počas odvetného zápasu SC Dnipro-1 - Spartak Trnava.
Ján Kozák (vpravo) a Martin Škrtel počas odvetného zápasu SC Dnipro-1 - Spartak Trnava. (Autor: TASR)
TASR|1. sep 2023 o 10:25

Slovan i Trnava budú bojovať v Konferenčnej lige UEFA.

KOŠICE. Podľa bývalého reprezentačného kapitána Martina Škrtela je účasť dvoch slovenských klubov v skupinovej fáze Európskej konferenčnej lige dobrá správa pre slovenský futbal.

Postup Spartaka Trnava cez ukrajinský tím SC Dnipro-1 sledoval naživo v Košickej futbalovej aréne a neskrýval radosť z výsledku: "Účasť v skupine znamená určité vyznamenanie pre všetkých - pre mesto, klub, fanúšikov."

Okrem Spartaka sa v skupinovej fáze EKL predstaví aj Slovan Bratislava, ktorý vo štvrtok prehral odvetu play off Európskej ligy s Limassolom (2:6).

"Máme dvoch zástupcov v EKL. Slovan síce mohol byť v Európskej lige, čo by bolo ešte lepšie, ale teraz máme dvoch zástupcov v EKL, čo je tiež dobré. A nielen pre Trnavu a Bratislavu, ale pre celý slovenský futbal.

Čím viac zástupcov budeme mať v európskych pohároch, tým vyššie pôjde aj kredit slovenského futbalu," poznamenal Škrtel, ktorý profesionálnu kariéru uzavrel v drese trnavského Spartaka.

S tímom ostal naďalej úzko spätý a prežíva s ním tohtosezónnu púť Európou.

"Asi nikto nečakal postup, keď chalani dostali Lech Poznaň. Podarilo sa im to, no aj tak málokto čakal, že postúpia aj cez Dnipro.

Ale všetci v klube si to zaslúžili. Hráči, tréneri, realizačný tím. Takisto si to zaslúžia aj fanúšikovia, ktorí prišli aj do Košíc vo veľkom počte," uviedol Škrtel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Dva tímy v skupine sú dobrá správa pre slovenský futbal, vraví Škrtel