Španieli to prehnali. Kričali, že im patrí Gibraltár, čaká ich disciplinárne konanie

Španielski futbalisti počas osláv titulu majstrov Európy
Španielski futbalisti počas osláv titulu majstrov Európy (Autor: TASR/AP)
SITA|20. júl 2024 o 13:46

Prípad bude vyšetrovať UEFA.

NYON. Európska futbalová únia (UEFA) začala disciplinárne konanie voči kapitánovi Španielska Álvarovi Moratovi a najlepšiemu hráčovi šampionátu v Nemecku Rodrimu za to, že na oslave titulu majstra Európy spievali o nároku na suverenitu Gibraltáru.

UEFA vymenovala disciplinárneho inšpektora, aby vyhodnotil potenciálne porušenie jej pravidiel týmito dvoma hráčmi. Gibraltárska futbalová federácia v tejto súvislosti podala formálnu sťažnosť UEFA.

Keď tisícky ľudí na pondelkovej oslave v Madride spievali "Gibraltár je Španielsko", Morata a Rodri boli takpovediac v prvej línii. Gibraltár na južnom cípe Španielska je už viac ako 300 rokov britským zámorským územím.

UEFA neuviedla časový plán pre možný prípad, ktorý by mohol spôsobiť, že hráči budú v septembri vylúčení zo zápasov Ligy národov.

Španieli zdolali vo finále ME 2024 Angličanov 2:1 a získali štvrtý titul európskych šampiónov. Morata v piatok dokončil prestup z Atlética Madrid do AC Miláno. Rodri hrá za Manchester City.

Jedna sankcia týkajúca sa neprístojného správania hráča sa zrodil už priamo počas európskeho šampionátu v Nemecku.

Albánsky futbalista Mirlind Daku dostal zákaz štartu vo dvoch zápasoch za to, že spolu s fanúšikmi Albánska skandoval nacionalistické heslá proti Srbom a Severným Macedóncom.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Španieli to prehnali. Kričali, že im patrí Gibraltár, čaká ich disciplinárne konanie