Slovensko
Slovensko
EURO 2024
26.06.2024, Skupina E
1 - 1
1:1
Rumunsko
Rumunsko

Bez Kucku si slovenský tím neviem predstaviť, tvrdí český expert po taktickom zápase

Slovenskí futbalisti Juraj Kucka (vľavo) a Matúš Bero sa radujú po zápase základnej E-skupiny Slovensko - Rumunsko na ME 2024 vo futbale.
Fotogaléria (84)
Slovenskí futbalisti Juraj Kucka (vľavo) a Matúš Bero sa radujú po zápase základnej E-skupiny Slovensko - Rumunsko na ME 2024 vo futbale. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|26. jún 2024 o 21:05

Oba tímy po remíze na trávniku oslavovali.

FRANKURT. Slovenskí futbalisti mali po poslednom zápase v základnej skupine E dôvod na radosť. S Rumunskom remizovali 1:1 a postúpili do osemfinále EURO 2024

V tabuľke obsadili so štyrmi bodmi tretie miesto. Čierny Peter ostal v rukách Ukrajiny. 

„Je to veľmi kruté pre štvrtý tím v tabuľke. Majú štyri body a nepostupujú ďalej. Skupina bola veľmi vyrovnaná,“ komentoval v štúdiu ČT Sport bývalý útočník a expert Tomáš Pešír. 

Žiadna nuda

Taktickú vojnu v zápase rozviazal gól v 24. minúte, keď po centri Juraja Kucku skóroval Ondrej Duda. 

„Vyzdvihol by som oboch hráčov, ktorí zahrali perfektnú akciu. Kucka z prvej pripravil ťažký center, ktorý mal však dobrú razanciu a to bol kľúč ku gólu. Duda nebol za loptou, ktorá mala dobrú výšku a dostal sa do pozície, keď loptu nasmeroval k zemi. Krásne to umiestnil.  

Slovenský gól bol veľmi pekný. Myslím, že sme sa nenudili. Viac ľudí zrejme čakalo, že to bude taktická vojna, ale stretnutie sa rozbehlo po slovenskom góle,“ pokračoval expert. 

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Rumunsko na EURO 2024 (skupina E)

„Kucka má tridsaťsedem rokov a bez neho si neviem predstaviť slovenské národné mužstvo. Je to hráč, ktorý je aktívny a nestráca lopty,“ doplnil ho v štúdiu tréner Dušan Uhrín mladší, ktorý tri sezóny pôsobil v najvyššej rumunskej futbalovej lige. 

Nešťastný zákrok

Zverenci Francesca Calzonu udržali vedenie do 37. minúty, keď vyrovnal z pokutového kopu Razvan Marin.

Dávid Hancko zastavil na hranici šestnástky nedovolene Hagiho, rozhodca najprv vytiahol faul pred pokutové územie, lenže po zásahu VAR ukázal na biely bod.

„Bolo to veľmi nešťastné, pretože faul bol na hrane. Nešťastný gól proti Slovensku. Bolo to totiž v pozícii, keď zákrok nič neriešil. 

Hancko tam šiel nešťastne, pretože musel faulovať. Možno to mohol vykrokovať a neísť do sklzu,“ uviedol Pešír. 

VIDEO: Ondrej Duda a jeho gól v zápase Slovensko - Rumunsko

Opatrnosť v závere

Kým prvý polčas expertov v štúdiu nadchol, druhé dejstvo predviedlo taktický súboj. 

„Obe mužstvá ukazovali, že chcú vyhrať. Zápas sa hral hore-dole a bol zaujímavý pre divákov. Prvý polčas vôbec nebol opatrný. Oba tímy sa snažili streliť gól, čo sa im aj podarilo. 

V druhom polčase bolo cítiť opatrnosť a nikto z nich nechcel inkasoval. Oba tímy sú spokojné s remízou. To je jasné. Zápas sa rozhodol v prvom polčase. Ak by jedno z mužstiev vyhrávalo 1:0, tak by som bol zvedavý, ako by polčas vyzeral,“ komentoval Uhrín. 

Tabuľka E-skupiny na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

„Zápas bol v druhom polčase zložitejší, pretože gól na jednej či druhej strane by menil situáciu. Prvý polčas bol zaujímavejší,“ súhlasil Pešír. 

Remíza zaručila obom tímom postup do vyraďovacej fázy. Na čele skupiny E sa umiestnilo Rumunsko. 

Slováci sa do vyraďovacej fázy dostali druhýkrát pri svojej tretej účasti na finálovom turnaji ME v ére samostatnosti. Majú šancu prekonať svoje maximum z EURO 2016 vo Francúzsku, kde skončili na 14. mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Bez Kucku si slovenský tím neviem predstaviť, tvrdí český expert po taktickom zápase