Belgicko
Belgicko
EURO 2024
17.06.2024, Skupina E
0 - 1
0:1
Slovensko
Slovensko

Má obrovskú silu, povedal o tíme Hamšík. Prirovnal ho k mužstvu z roku 2016

Manažér slovenskej futbalovej reprezentácie a asistent trénera Marek Hamšík.
Manažér slovenskej futbalovej reprezentácie a asistent trénera Marek Hamšík. (Autor: TASR)
TASR|15. jún 2024 o 12:01

Hamšík priznal, že je rád za absenciu Driesa Mertensa, s ktorým hral v Neapole.

MAINZ. Slovenskí futbalisti majú podľa vlastných slov na prebiehajúcom EURO 2024 výborný kolektív a mužstvo, ktoré spolupracuje nadštandardne.

V pondelok ich čaká prvý zápas na turnaji proti Belgicku, favoritovi E-skupiny aj celého turnaja.

Manažér tímu a asistent trénera Marek Hamšík prirovnal súčasné mužstvo k tomu z ME 2016 vo Francúzsku, kde Slováci postúpili do osemfinále, čo je ich maximum z kontinentálneho šampionátu.

VIDEO: Marek Hamšík pred zápasom s Belgickom

Niekdajší kapitán reprezentácie bol na predošlých troch vrcholových turnajoch v pozícii hráča. V priebehu kvalifikácie na tohtoročné ME ešte nastúpil v dvoch zápasoch.

"Všetky obdobia boli iné, mužstvo v roku 2016 bolo veľmi silné, ale aj toto má svoju obrovskú silu.

Má top hráčov na top úrovni, drží za jeden povraz a chalani spolu vychádzajú výborne," uviedol Hamšík na piatkovej tlačovej konferencii v Mainzi, kde si národný tím rozložil hlavný stan. Do pondelkového stretnutia ešte absolvuje dva tréningy.

"Belgicko má obrovskú silu, pod týmto trénerom (Domenico Tedesco) ešte neprehralo, čiže 14 zápasov. Keď dostanú góly, tak je to z penált. Musíme hrať ako kolektív - kompaktne, súdržne a veľmi blízko a úzko pri sebe," povedal Hamšík.

VIDEO: Stanislav Lobotka pred zápasom s Belgickom

Belgicku patrí v rebríčku UEFA ôsme miesto a disponujeme hviezdnymi hráčmi ako Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku či Leandro Trossard.

Samotný Hamšík však priznal, že je rád za absenciu Driesa Mertensa, s ktorým hral v Neapole. Belgický útočník zároveň prekonal Hamšíkov klubový rekord za najväčší počet gólov.

"V nominácii našťastie nie je, pretože je to jeden z top hráčov. Mám tu však bývalého spoluhráča Yannicka Carrasca, s ktorým som bol v Číne. Je to veľmi nepríjemný a technický hráč. Musíme hrať kolektívne, aktívne a vysoko, ďaleko od našej brány," zhodnotil Hamšík.

Zároveň porovnal aj pôsobenie na lavičke s tým súčasným: "Je to iné ako, keď som bol hráč, človek sa vtedy na zápas teší a pripravuje sa mentálne. My pripravujeme mužstvo po všetkých stránkach. Potom je to už na chalanoch, no snažíme sa im dať čo najviac informácií."

Výkop prvého zápasu Slovenska je na programe v pondelok o 18.00 h vo Frankfurte. V piatok čaká tím trénera Francesca Calzonu stretnutie s Ukrajinou, ktoré sa začne o 15.00 v Düsseldorfe.

Pôsobenie v základnej skupine uzavrú "sokoli" v stredu 26. júna vo Frankfurte proti Rumunsku (18.00 h).

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Má obrovskú silu, povedal o tíme Hamšík. Prirovnal ho k mužstvu z roku 2016