Zachránil Trenčín a rozlúčili sa s ním. Tréner Straka na lavičke končí

Na snímke je tréner Trenčína František Straka.
Na snímke je tréner Trenčína František Straka. (Autor: TASR)
Sportnet|21. máj 2023 o 23:50

Vo Fortuna lige odtrénoval záverečných osem zápasov.

TRENČÍN. Je známy motivátor. Kluby, ktoré sú v problémoch, siahajú po jeho pomoci. Vie priniesť potrebné emócie a nabudiť kabínu.

Český tréner František Straka to naposledy dokázal v AS Trenčín. Deň po sezóne však dostal informáciu, že na lavičke skončil.

Informoval o tom slovenský klub na sociálnej sieti.

Straka prišiel do klubu s jasným záchranárskym cieľom a ten dokázal splniť dokonca s predstihom. V predposlednom kole nadstavbovej časti jeho tím zvíťazil v Zlatých Moravciach 2:1.

„Sme zachránení, očakával by som, že keby bol záujem, asi by sa so mnou niekto rozprával. Zatiaľ so mnou nikto nehovoril, takže asi ten záujem nie je,“ jasne naznačil František Straka cez týždeň v rozhovore pre Sportnet.

Nie je to prvýkrát, čo niektorý klub vytiahol z problémov a napokon sa musel s mužstvom rozlúčiť. V Trenčíne preňho nateraz prácu nemajú.

Trenčín zakončil sezónu na 10. mieste Fortuna ligy, do baráže o účasť v budúcom ročníku spadli práve Zlaté Moravce po prehre v poslednom kole v Michalovciach.

Vyjadrenie klubu AS Trenčín prinášame v plnom znení a bez redakčných úprav.

Vyjadrenie klubu AS Trenčín

Tréner František Straka splnil cieľ, ktorým bola záchrana AS Trenčín v najvyššej súťaži. Na lavičku zasadol po druhom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy. V nasledujúcich ôsmich zápasoch získal štrnásť bodov z dvadsaťštyri možných a kolo pred koncom súťaže mohol zahlásiť „misia je splnená“. Pre AS Trenčín je cťou, že taký skúsený odborník sa zaradil k úspešným kormidelníkom v histórii nášho klubu. V budúcom ročníku na lavičke prvého tímu však nebude pokračovať. Ďakujeme pán tréner a prajeme veľa úspechov v ďalších trénerských misiách.

"Po rokovaní vedenia klubu, na základe už dlhšie rozpracovanej analýzy a zhodnotení situácie, zástupcovia klubu poďakovali trénerovi za odvedenú prácu. Spolupráca s trénerom bola na základe splnenia jediného relevantného cieľa úspešná. Františkovi Strakovi sa chceme úprimne poďakovať, že prijal ponuku, naplno pracoval pre náš klub a významnou mierou pomohol k záchrane v tohtoročnej sezóne Fortuna ligy. Klub sa rozhodol v budúcnosti vybrať iným smerom, čo si obe strany vysvetlili. Tréner František Straka vstúpil síce na krátko, ale výrazne do histórie trenčianskeho futbalu. Na Štadióne Sihoť bude mať dvere vždy otvorené," povedal hovorca klubu Martin Galajda.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zachránil Trenčín a rozlúčili sa s ním. Tréner Straka na lavičke končí