Slováci nevyužili množstvo šancí, o víťazstve rozhodli až v rozstrele

Slovenská reprezentácia do 16 rokov počas turnaja UEFA Development.
Slovenská reprezentácia do 16 rokov počas turnaja UEFA Development. (Autor: SFZ/ facebook)
TASR|4. apr 2024 o 15:30

Mladí Slováci si poradili s hráčmi Čiernej Hory do 16 rokov.

UEFA Development - turnaj do 16 rokov

Čierna Hora - Slovensko 0:0, 3:5 v 11 m rosztrele

Úspešní strelci SR v rozstrele: Rajnoha, Koribský, Mateáš, Husár a Jenčuš

PODGORICA. Slovenskí futbalisti do 16 rokov uspeli vo štvrtkovom druhom zápase turnaja UEFA Development v Čiernej Hore.

V Podgoricy zdolali domáci výber 5:3 v jedenástkovom rozstrele. V riadnom hracom čase gól nepadol, rovnako ako v úvodnom dueli s Izraelom.

Z bieleho bodu postupne prekonali domáceho brankára Adam Rajnoha, Šimon Koribský, Maxim Mateáš, Tadeáš Husár a Martin Jenčuš.

"Opäť podobný scenár ako v zápase proti Izraelu. Dnes sme si vypracovali veľmi veľa príležitostí, lenže znovu stará známa vec – nedáme a nedáme gól. Súper si v prvom polčase prakticky nevypracoval šancu.

Po zmene strán jedine po štandardných situáciách. Inak sme mali zápas herne pod kontrolou. V prvom polčase nám chýbala pri gólových príležitostiach väčšia priamočiarosť a ochota doplniť pokutové územie, čo bolo možno spôsobené aj tým, že sme v zostave spravili až deväť zmien.

Je to však development turnaj a chceme dať hráčom príležitosť sa ukázať. Po zmene strán sme herne dominovali, vytvorili sme si dve čisté gólové šance, ktoré sme ale nepremenili. Z hľadiska defenzívy bol náš výkon v poriadku. Chlapcov chcem pochváliť za to, že pokutové kopy zvládli skúsene.

Pred zápasom s Lotyšskom máme dva dni odpočinku. Zregenerujeme a nachystáme sa na zápas tak, aby sme už konečne prelomili streleckú smolu a doviedli ho do víťazného konca,“ povedal kouč Martin Žamba.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci nevyužili množstvo šancí, o víťazstve rozhodli až v rozstrele