Godál sa vracia z arabského sveta, na Slovensku si vyskúša štvrtý klub

Boris Godál pri podpise novej zmluvy s Banskou Bystricou.
Boris Godál pri podpise novej zmluvy s Banskou Bystricou. (Autor: MFK Dukla Banská Bystrica)
Miroslav Kováčik|28. jún 2023 o 21:50

Najúspešnejšie obdobie strávil v Trnave.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový obranca Boris Godál sa po polročnom hosťovaní na Arabskom polostrove vracia do domácej Fortuna ligy.

Skúsený 36-ročný hráč podpísal kontrakt s MFK Dukla Banská Bystrica. Pod Urpínom strávi nasledujúcu ligovú sezónu.

Počas zimného prestupového obdobia odišiel Godál z Podbrezovej na hosťovanie do tímu FC Al Adalah, ktorý hrá najvyššiu súťaž v Saudskej Arábii. Odohral tam pätnásť zápasov, v ktorých sa dvakrát strelecky presadil.

Po skončení sezóny riešil svoju ďalšiu futbalovú budúcnosť.

"Po návrate z hosťovania som zavolal trénerovi Skuhravému do Podbrezovej, aká je vlastne moja situácia, lebo som mal ešte rok platný kontrakt.

On mi povedal, že si zvykli na hru bezo mňa a že mám voľnú ruku na hľadanie si nového klubu," povedal Godál. Ponuka z Banskej Bystrice ho potešila:

Boris Godál ešte v drese Podbrezovej.
Boris Godál ešte v drese Podbrezovej. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)

"Príjemne ma to prekvapilo, veci sa dali do pohybu a dnes som podpísal zmluvu. Verím, že to bude úspešné pôsobenie v tomto tíme."

Športový riaditeľ banskobystrického klubu Jozef Mores priznal, že keď sa naskytla šanca získať Borisa Godála, v klube okamžite reagovali.

"Je to mimoriadne kvalitný a skúsený hráč a líder. Som rád, že sa to podarilo a môžem Borisa medzi nami privítať. Verím, že to bude úspešná spolupráca a bude viesť k obojstrannej spokojnosti," povedal Mores.

Zaujímavosťou je, že Godál vstúpi do novej sezóny práve zápasom proti Podbrezovej. Okrem nej pôsobil na Slovensku aj v Trenčíne a najmä v Trnave, s ktorou triumfoval v Slovnaft Cupe aj získal domáci titul.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Godál sa vracia z arabského sveta, na Slovensku si vyskúša štvrtý klub