Posilu Slovana čaká špeciálny duel, dostal sa do paradoxnej situácie

Rakúsky obranca Kevin Wimmer (vpravo) v drese Slovana Bratislava.
Rakúsky obranca Kevin Wimmer (vpravo) v drese Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Michal Šášky|18. dec 2023 o 17:05

Slovan Bratislava vyzve rakúsky Sturm Graz.

BRATISLAVA. V lete prišiel do bratislavského Slovana, pretože v Rapide Viedeň už o služby skúseného obrancu nemali záujem.

O pol roka neskôr bude rakúsky stopér Kevin Wimmer opäť čeliť súperovi z rodnej krajiny.

Slovenskému majstrovi totiž žreb Európskej konferenčnej ligy prisúdil Sturm Graz.

"Osobne som rád, že sa stretneme s Grazom. Na druhej strane som smutný, že v dôsledku tretej žltej karty nebudem môcť zasiahnuť do prvého zápasu.

Je mi ľúto, že vynechám práve duel v Rakúsku, avšak aj o tom je futbal," povedal Wimmer o paradoxnej situácie, do ktorej sa dostal.

Obranca aj so skúsenosťami z anglickej Premier League najbližšieho súpera Slovana v pohárovej Európe dobre pozná. Má naň pozitívne i negatívne spomienky.

"Práve na jeho štadióne som dal svoj prvý gól v rakúskej Bundeslige, zároveň som však zažil prehru v pohárovom finále v poslednej sezóne," uviedol pre klubový web úradujúceho slovenského šampióna.

Okrem toho sa aj vyjadril k šanciam Slovana na postup. Ak by sa belasým podarilo zvládnuť dvojzápas so Sturmom Graz, hral by osemfinále súťaže ako na jar.

"Čaká nás náročný protivník s dobrým trénerom, ktorý dokáže svoj tím veľmi dobre takticky pripraviť. V každej sezóne je náročné Sturm zdolať, aktuálne je v lige vo výbornej pozícii, keď so Salzburgom bojuje o titul.

Aj na medzinárodnej scéne odohral dobré zápasy. Bude to pre nás fakt náročné. Ak by sme však mali dva dobré dni, máme šancu ísť ďalej. Tiež máme veľmi dobrý tím, takže zostávam optimistický," dodal Wimmer.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Posilu Slovana čaká špeciálny duel, dostal sa do paradoxnej situácie