VIDEO: Od kolmice na Weissa po úžasný obrat. Takto si Slovan splnil sen o Lige majstrov

Marko Tolič strieľa gól v zápase ŠK Slovan Bratislava - FC Midtjylland v odvete play-off Ligy majstrov.
Marko Tolič strieľa gól v zápase ŠK Slovan Bratislava - FC Midtjylland v odvete play-off Ligy majstrov. (Autor: TASR)
Sportnet|4. sep 2024 o 17:33

Štatisticky sa na postupe najviac podieľal David Strelec.

BRATISLAVA. Dávid Strelec ustál ťažký súboj v strede poľa, kolmicou poslal do šance Vladimíra Weissa a kapitán belasých prekonal Filipa Dujmoviča.

"Fantastické zakončenie Weissa. Vbehol za obranu a zakončil to s prehľadom. Ale to, čo urobil Strelec? To od neho potrebujeme. Pre toto sem prišiel," hodnotil v prenose export STVR Marián Zeman.

Práve tento moment proti severomacedónskemu FC Struga naštartoval pred necelými dvoma mesiacmi cestu Slovana Bratislava do Ligy majstrov.

V majstrovskej vetve zvládol všetky štyri predkolá, keď okrem Strugy vyradil aj NK Celje, APOEL Nikózia a napokon aj FC Midtjylland.

Najdramatickejší dvojzápas zviedol práve s dánskym šampiónom, keď po remíze 1:1 vonku, vyhral v domácom prostredí 3:2 po obrate z 1:2.

Dvoma gólmi sa blysol Marko Tolič, skvelé zákroky predviedol Dominik Takáč a vstupenku do milionárskej súťaže Slovanu vystrelil Tigran Barseghjan.

Slovan v pohárovej Európe vyhral päť zápasov a v troch remizoval. Celkovo strelil 18 gólov, z toho 14 pri štyroch triumfoch na Tehelnom poli.

S trochou zveličenia možno povedať, že každý gól mal hodnotu vyše milióna eur, keďže Slovan zinkasoval 18,6 milióna za postup do hlavnej časti Ligy majstrov, v ktorej odohrá osem zápasov. 

VIDEO: Góly Slovana na ceste k postupu do Ligy majstrov

Štatisticky mal najväčší podiel na postupe Slovana jeho odchovanec David Strelec, ktorý strelil tri góly a na rovnaký počet prihral.

Okrem toho mal veľký podiel na vlastnom góle obrancu Strugy Kire Ristevského či na vylúčení Damjana Vukliševiča, ktoré bolo dôležité pri víťazstve nad Celje 5:0 a predchádzalo gólu Toliča z priameho kopu.

Okrem Strelca trikrát skórovali Róbert Mak s Toličom, po dva góly strelili Weiss, Barseghjan a Juraj Kucka, raz skóroval César Blackman a okrem Ristevského si dal vlastný gól aj Radosav Petrovič z APOEL-u.

Svoju púť v ligovej fáze Ligy majstrov začne Slovan 18. septembra na pôde Celticu Glasgow a ukončí 29. januára v mníchovej Allianz Arene.

Čakajú ho aj dva výjazdy do Španielska (Girona a Altético Madrid) a na Tehelné pole zavítajú Manchester City, Dinamo Záhreb, AC Miláno a Stuttgart. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»VIDEO: Od kolmice na Weissa po úžasný obrat. Takto si Slovan splnil sen o Lige majstrov