Ktorí Slováci budú rozhodovať zápasy na EURO? Zverejnili zoznam arbitrov

Ivan Kružliak
Ivan Kružliak (Autor: REUTERS)
TASR|11. jún 2024 o 14:12

UEFA zverejnila menoslov 19 rozhodcovských tímov.

BRATISLAVA. Na nadchádzajúcich majstrovstvách Európy vo futbale v Nemecku sa predstaví aj slovenský rozhodcovský tím.

Dôveru od Európskej futbalovej únie (UEFA) dostal ako hlavný rozhodca Ivan Kružliak a asistenti Branislav Hancko s Jánom Pozorom.

UEFA zverejnila menoslov 19 rozhodcovských tímov, v každom zápase na šampionáte bude mať hlavný rozhodca na čiare ako už tradične dvoch krajanov.

Na základe dohody medzi UEFA a Juhoamerickou futbalovou federáciou (CONMEBOL) sa do nominácie dostala aj trojica Argentínčanov na čele s hlavným Facundom Tellom.

"EURO 2024 je vrcholom európskeho reprezentačného futbalu, na ktorom súťažia najlepšie tímy, a preto sme vybrali najlepších rozhodcov, ktorí budú tieto zápasy viesť.

Všetci vybraní rozhodcovia podávajú stabilné výkony na najvyššej úrovni v najvyšších súťažiach UEFA a tiež vo svojich domácich súťažiach.

Na túto pozíciu sa mimoriadne dobre pripravili a plne im dôverujeme, že na záverečnom turnaji ukážu svoje kvality," uviedol pre uefa.com šéf komisie rozhodcov UEFA Roberto Rosetti.

Všetci arbitri absolvovali v máji kurz, ktorý bol súčasťou prípravy na ME. Počas záverečného turnaja budú mať rozhodcovia svoj základný tábor vo Frankfurte.

Základňa videorozhodcov bude sídliť v Lipsku, kde budú počas duelov pôsobiť z Medzinárodného vysielacieho centra.

Kružliak sa k nominácii na ME vyjadriť nemohol. UEFA totiž požiadala všetkých zúčastnených arbitrov, aby sa o nadchádzajúcom kontinentálnom šampionáte verejne nevyjadrovali.

Zoznam hlavných rozhodcov na EURO 2024

Artur Soares Dias (Portug.), Jesús Gil Manzano (Šp.), Marco Guida (Tal.), István Kovács (Rum.), Ivan Kružliak (asistenti Branislav Hancko, Ján Pozor- všetci SR), Francois Letexier (Fr.), Danny Makkelie (Hol.), Szymon Marciniak (Poľ.), Halil Umut Meler (Tur.), Glenn Nyberg (Švéd.), Michael Oliver (Ang.), Daniele Orsato (Tal.), Sandro Schärer (Švajč.), Daniel Siebert (Nem.), Anthony Taylor (Angl.), Facundo Tello (Arg.), Clément Turpin (Fr.), Slavko Vinčič (Slov.), Felix Zwayer (Nem.)

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Ktorí Slováci budú rozhodovať zápasy na EURO? Zverejnili zoznam arbitrov