Kvalifikácia EURO U21 vrcholí. Na Slovensko môže zavítať Yamal, Bellingham či hviezda PSG

Jude Bellingham.
Jude Bellingham. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. okt 2024 o 18:43

Slovensko ako organizátor podujatia postúpilo automaticky.

BRATISLAVA. Kvalifikácia na budúcoročné majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov, ktoré organizuje Slovensko, vrcholí.

V asociačnom októbrovom termíne sa hrajú posledné zápasy v kvalifikačných skupinách.

V doterajšom priebehu si postup zaistili Španieli aj Holanďania a po včerajších zápasoch majú istotu postupu aj Portugalsko, Nemecko, Dánsko a Ukrajina.

Postup už neujde ani futbalistom Anglicka, ktorí majú istotu postupu z tabuľky druhých tímov. V prípade ich výhry a prehry Ukrajiny v záverečnom zápase by postúpili aj ako víťaz skupiny F.

Tím Španielska patrí každoročne medzi najväčších favoritov a je jedným z najúspešnejších krajín v histórii šampionátu.

Na Slovensko tak môže zavítať už svetová hviezda Lamine Yamal z FC Barcelona, ktorý hral významnú rolu aj v seniorskej reprezentácii, kde Španielsko získalo titul majstrov sveta.

Na šampionáte sa môže predstaviť aj ďalšia hviezda z európskeho šampionátu v Nemecku a to Jude Bellingham.

Strelec vyrovnávajúceho gólu v osemfinále proti Slovensku už síce dlhšiu dobu patrí medzi stabilné piliere anglického A-mužstva, no vekovo stále spĺňa podmienky na účasť na juniorskom šampionáte.

V kádri Anglicka figuruje aj stopér Liverpoolu Jarrel Quansah, obranca Newcastlu Lewis Hall či vychádzajúca hviezda Manchestru City James McAtee, ktorý strelil gól v zápase Ligy majstrov proti Slovanu Bratislava.

Slovenskí fanúšikovia sa môžu tešiť aj na vychádzajúcu hviezdu Portugalska a spoluhráča Milana Škriniara z francúzskeho Paríž St. Germain Joãa Nevesa.

Dvadsaťročný záložník sa takisto zúčastnil na EURO 2024, kde odohral dva zápasy. Proti Turecku nastúpil iba na tri minúty ako striedajúci hráč, v dueli proti Gruzínsku bol členom základnej zostavy.

Napriek tomu, že do PSG prestúpil z Benficy Lisabon iba v skončenom letnom prestupovom období, je už stabilným členom zostavy a doposiaľ nevynechal ani zápas.

João Neves.
João Neves. (Autor: TASR/AP)

Na turnaji sa predstaví celkovo 16 tímov, Slovensko ako organizátor podujatia postúpilo automaticky bez bojov v kvalifikácii.

Hrať sa bude v Bratislave, Trnave, Dunajskej Strede, Nitre, Trenčíne, Žiline, Košiciach a Prešove.

Žreb ME vo futbale hráčov do 21 rokov je naplánovaný na 3. decembra 2024.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kvalifikácia EURO U21 vrcholí. Na Slovensko môže zavítať Yamal, Bellingham či hviezda PSG