Trnava si postrážila tesný náskok. Podbrezová v zápase dominovala, no gól nestrelila

Fotka zo zápasu FK Železiarne Podbrezová - FC Spartak Trnava.
Fotogaléria (8)
Fotka zo zápasu FK Železiarne Podbrezová - FC Spartak Trnava. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|17. apr 2024 o 19:57 (aktualizované 17. apr 2024 o 21:26)

Obhajca titulu sa vo finále stretne s futbalistami MFK Ružomberok.

Slovnaft Cup - odveta semifinále

Podbrezová - Trnava 0:0

Rozhodovali: Ziemba – Vorel, Roszbeck, ŽK: Bajo – Bukata, Daniel, Takáč, Poznar

Diváci: 3650

Súpisky a podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>

Podbrezová: Danko – Bartoš, Bakaľa, Mielke – Kováčik, Bajo (71. Chyla), Paraj, Sanusi – Galčík (77. Talakov, 88. Masaryk), Assinor, Kabongo (77. Okunola)

Trnava: Takáč – Daniel, Šulek, Koštrna, Kóša, Mikovič (90. Poznar) – Zeljkovič – Ofori (71. Štefánik), Bukata, Azango (83. Bolaji) – Ďuriš

/prvý zápas: 0:1, postúpila Trnava/

PODBREZOVÁ. Vo finále Slovnaft Cupu sa stretnú futbalisti dvojnásobného obhajcu trofeje FC Spartak Trnava a MFK Ružomberok.

Trnavčania zvládli stredajšiu semifinálovú odvetu, keď po domácom víťazstve 1:0 remizovali na ihrisku FK Železiarne Podbrezová 0:0 a v stredu 1. mája o 15.00 h v Košiciach sa pokúsia získať domáci pohár tretíkrát za sebou.

Ich súperom bude Ružomberok, ktorý v semifinále potvrdil úlohu favorita proti Lipanom.

Fotogaléria zo zápasu Podbrezová - Spartak Trnava (semifinále, Slovnaft Cup)

Podbrezová otvorila skóre už v 9. minúte, gól Bartoša však neplatil pre faul Kabonga.

Domáci mali v prvom polčase miestami drvivú prevahu, brankár Takáč pri ich šanciach vyťahoval jednu bravúru za druhou a držal svoj tím nad vodou.

Po zmene strán aktivita "železiarov" pokračovala, hostia však udržali vzadu nulu.

"Andeli" mohli napokon aj vyhrať, keď v závere do otvorenej domácej obrany unikli Bukata so Štefánikom, druhému menovanému však nedôrazné zakončenie chytil Danko.

VIDEO: M. Gašparík hodnotí zápas

VIDEO: M. Mikovič hodnotí zápas

VIDEO: R. Skuhravý hodnotí zápas


Hlasy po zápase

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Proti Trnave sme boli tri polčasy lepší a nepostúpili sme. Mám rešpekt k hráčom a klubu, nemám však rešpekt k trénerovi Gašparíkovi a on dobre vie, prečo to je a odkedy. Rešpektujem svojich chlapcov, ktorí taký zápas nikdy nehrali, a on im nedal rešpekt. Chlapcov musím pochváliť, dnes to bolo o Podbrezovej, som na hráčov hrdý."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Na dnešnom zápase nám veľmi záležalo, som hrdý na hráčov a to je najväčšia emócia. Je to tri roky a 23 zápasov, čo sme neprehrali a dnes nás čakal extrémne ťažký súper, veľmi motivovaný, hrali svoj životný zápas. Samozrejme, mali sme šťastie, taký je futbal. Doma sme mohli o dva tri góly vyhrať a tu rovnako tak prehrať. V tomto to bolo náročné, predtým sme do finále prešli cez penalty, dnes to hrozilo tiež, ale ustáli sme to. Kvalitný súper, hral ako o život, ale charakter našich hráčov, čo do toho dali, tak sa počíta. Tých 23 zápasov bez prehry je obrovská porcia."


Pohárová súťaž Slovnaft Cup bude mať v tomto ročníku rekordný počet účastníkov. Do boja o trofej sa zapojí dovedna 280 tímov, čo je o 25 viac než v uplynulej sezóne.

Do ročníka 2023/2024 Slovnaft Cup sa prihlásilo 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 47 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 31 treťoligistov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trnava si postrážila tesný náskok. Podbrezová v zápase dominovala, no gól nestrelila