Drina priniesla skvelý výsledok. Postúpi do druhej ligy aj Spišská Nová Ves?

Futbalisti Spišskej Novej Vsi (v modrom) majú za sebou vydarenú sezónu.
Futbalisti Spišskej Novej Vsi (v modrom) majú za sebou vydarenú sezónu. (Autor: facebook FK Spišská Nová Ves)
Jozef Petruška|20. jún 2022 o 22:40

Sústreďujeme sa skôr na tretiu ligu, tvrdia v klube.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. V poslednom kole súťažného ročníka 2021/2022 rezonovali na futbalovom Spiši tri veľké futbalové témy.

Ako dopadne treťoligové derby Rudňany – Spišská Nová Ves? Podarí sa piatoligovej Tepličke menší futbalový zázrak vo Svite? A ako dopadne postupový boj medzi Hrabušicami a Jamníkom do krajskej súťaže?

Rudňany prekvapili samých seba

Jarná časť bola v Rudňanoch po výsledkovej stránke katastrofálna. A tak až v poslednom kole sa rozhodovalo o tom, kto z treťoligovej dvojice Rudňany – Krompachy skončí na nepopulárnej poslednej priečke.

Ak sa jej chceli Krompašania vyhnúť, museli by v Lipanoch vyhrať, a zároveň by Rudnianci nemohli zdolať Spišskú Novú Ves.

A teraz to najparadoxnejšie! Emil Jacko je šéfom futbalu v Lipanoch a trénerom Rudnian...

Rudňany napokon remizovali 1:1 a Krompachy prehrali 0:5.

„Pre chlapcov je to z morálneho hľadiska cenný bod. Za predvedený výkon si ho zaslúžili. Čo sme celú sezónu nedokázali, teraz to vyšlo – herná disciplína. To prekvapilo nás všetkých,“ priznal Jacko.

„Som vďačný chlapcom. Ukázali, že futbal vedia hrať. Celú sezónu sme sa trápili. Káder nebol najlepší ani po kvalitatívnej, ani kvantitatívnej stránke. Som rád, že daná súťaž v tejto obci a tomto športovom prostredí ostala,“ spokojne konštatoval tréner Rudnian, ktorý dostával pravidelné informácie o vývoji zápasu v Lipanoch.

„Sledovali sme to na diaľku. Lipany majú svoju víziu, a tak sa iný výsledok proti Krompachom ani nedal očakávať,“ poznamenal Jacko.

Druhé miesto – maximálna spokojnosť

Futbalová prepojenosť Rudnian a Spišskej Novej Vsi je dostatočne známa. Aj atmosféra po nerozhodnom derby sa niesla v priateľskom duchu.

„Derby zápas bol z našej strany strašne nervózny. Nemáme takú skúsenosť s dôležitosťou stretnutia. Kazili sme veľa lôpt. Rýchly gól domácich bol pre nich veľkou vzpruhou. O to ťažšie to pre nás bolo. Rudňany začali hrať niečo, čo u nich nebolo zvykom celú sezónu. Hrali zo zabezpečenej obrany a sťažovali nám hru,“ hodnotil tréner Spišskej Novej Vsi Branislav Ondáš.

Aktéri zápasu Rudňany - Spišská Nová Ves.
Aktéri zápasu Rudňany - Spišská Nová Ves. (Autor: Jozef Petruška)

„Začínali sme prakticky od piky. Máme mladé mužstvo, zložené z našich odchovancov. Je to tvrdá drina. Jeseň bola perfektná. Chlapci ukázali, čo nikto nečakal. V jarnej časti to už bolo o niečom inom a súperi sa na nás inak pripravovali. Druhé miesto hodnotíme veľmi pozitívne. Je to skvelý výsledok,“ spokojne skonštatoval člen správnej rady FK Spišská Nová Ves Tomáš Cehlár.

Druhá liga? Pekná i ťažká

V zákulisí sa šepká, že aj druhá priečka môže byť za určitých okolností postupová.

„Hovorí sa kadečo. Uvidíme, čo bude. Druhá liga je pekná, ale aj ťažká vec. Sústreďujeme sa skôr na účinkovanie v tretej lige,“ vyhlásil Cehlár.

„Veľké poďakovanie patrí ľuďom, čo robia okolo futbalu v Spišskej Novej Vsi, sponzorom a podpore zo strany mesta. Náš klub sa rozvíja a po funkcionárskej stránke práca pokračuje ďalej. Prioritou je mládež. Čo teraz zasejeme, to potom v budúcnosti budeme žať,“ dodal spišskonovoveský funkcionár.

Dramatický súboj o krajskú súťaž

A čo ďalšie spišské ťaháky záverečného kola?

Teplička uhrala vo Svite takisto remízu 1:1 a nakoniec skončila v V. lige Podtatranskej druhá.

O súboji, týkajúceho sa postupu do krajskej súťaže sa bude ešte dlho hovoriť. Jamník remizoval 2:2 v Margecanoch, vyrovnávajúci gól inkasoval gól v poslednej minúte z pokutového kopu.

To stačilo Hrabušiciam na to, aby ho vďaka víťazstvu 2:1 v Prakovciach v tabuľke preskočili a skončili na prvom mieste.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Drina priniesla skvelý výsledok. Postúpi do druhej ligy aj Spišská Nová Ves?