Východniarske derby: Michalovce na kolenách, tréner Košíc dvíhal oči k nebesiam

Momentka zo zápasu Michalovce - Košice v 5. kole Niké ligy.

Východniarske derby: Michalovce na kolenách, tréner Košíc dvíhal oči k nebesiam

Momentka zo zápasu Michalovce - Košice v 5. kole Niké ligy. (Autor: TASR)
Momentka zo zápasu Michalovce - Košice v 5. kole Niké ligy.
Momentka zo zápasu Michalovce - Košice v 5. kole Niké ligy. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|26. aug 2023 o 12:00

Nováčik ovládol zápas nečakane hladko.

MICHALOVCE. Viac ako päť rokov čakali fanúšikovia futbalu na pravé východniarske derby v prvej lige. To posledné odohrali ešte v máji 2018 futbalisti Michaloviec s Tatranom Prešov.

Historické prvé ligové derby medzi Michalovcami a Košicami tak malo v úvodnom zápase 5. kola Niké ligy osobitný náboj, ktorý ešte umocňoval nevydarený začiatok sezóny oboch mužstiev.

Nováčik z Košíc napokon zápas na Zemplíne ovládol až prekvapujúco hladko, vyhral 2:0 a Michalovce sa dostali ešte hlbšie do kolien.

Michalovčania nastupovali na zápas po dvojtýždňovej prestávke, počas ktorej sa ich kabínou prehnal koronavírus.

„Keď poviem, že nás to ovplyvnilo viac ako by sme chceli, tak ľudia povedia, že sa vyhovárame. Zase sme prvý polčas premárnili, dostali dva góly a potom to už bolo ťažké naháňať,“ smutne konštatoval po zápas Lukáš Jánošík.

Na ihrisko ho tréner Marek Petruš poslal pri snahe oživiť hru pri trojnásobnom polčasovom striedaní spolu so Stanislavom Dankom a skúseným Igorom Žofčákom.

Na chvíľu sa zdalo, že Michalovčania sa ešte do zápasu vrátia. Práve Žofčák skvelou prihrávkou poslal Jánošíka do jedinej vyloženej šance domácich v zápase, ale jeho strelu brankár Matúš Kira nohou vytlačil na roh:

„Dostal som výbornú loptu, ale zle som si ju prebral popod nohu a už som to len skúšal vystreliť na bránu a bohužiaľ som trafil brankára.“

Nula ubíja viac a viac

Michalovce nielen čakajú na prvé víťazstvo, ale stále nestrelili ani jeden gól. V podstate neskórovali už sedem ligových zápasov v rade. Nepodarilo sa im to ani v posledných troch kolách predchádzajúcej sezóny.

Lebo aj posledný ligový gól na ich konte, ktorým v záverečnom kole zvíťazili nad Zlatými Moravcami a vyhli sa baráži, si súper strelil sám. Aj podľa trénera Mareka Petruša táto nemohúcnosť zráža mužstvo do kolien viac a viac.

Na snímke je tréner MFK Zemplín Michalovce Marek Petruš.
Na snímke je tréner MFK Zemplín Michalovce Marek Petruš. (Autor: TASR)

„Určite to v psychike zohráva veľkú úlohu. Trápime sa nielen smerom dopredu, ale inkasujeme úplne hlúpe góly. Dnes po štandardnej situácii, na ktoré sme sa pripravovali. Zráža to určite do kolien. Výkony niektorých hráčov sú slabučké a víťazstvá súperov sú zaslúžené,“ poznamenal Petruš.

Góly Košíc pritom nepadli z vyložených šancí. Prvý priniesla nie príliš prudká strela Žana Medveda spoza šestnástky.

„Vôbec som tú loptu nevidel, prešla cez dvoch hráčov, obom tuším medzi nohami a zbadal som ju v poslednej sekunde a až vtedy som reagoval a už som ju nedokázal chytiť,“ opísal prvý gólový moment michalovský brankár Benjamin Száraz.

Druhý bol dokonca vlastný, keď sa lopta po rohu hostí nešťastne poodrážala na päťke a napokon sa od domáceho Sašu Marjanoviča dokotúľala až za bránkovú čiaru.

Šoltis sa obracal k nebesiam

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Východniarske derby: Michalovce na kolenách, tréner Košíc dvíhal oči k nebesiam