Pre Ružomberok je kľúčový. Regáli sa však chce posunúť o level vyššie

Martin Regáli.
Martin Regáli. (Autor: TASR)
Jakub Bobovič|30. jan 2022 o 21:30

Prešovský rodák je druhú sezónu po sebe pri streleckej chuti.

RUŽOMBEROK. Ďalšiu úspešnú polsezónu má za sebou útočník Ružomberka Martin Regáli, keď vypracoval viac ako tretinu jesenných gólov mužstva.

Už druhú sezónu po sebe patrí nielen vďaka svojej produktivite ku kľúčovým hráčom priebežne tretieho mužstva Fortuna ligy. 

Aj vďaka jesennej bilancii sedem gólov a štyri asistencie boli počas zimnej prestávky okolo bývalého hráča Michaloviec prestupové šumy. 

Záujem iných klubov eviduje

Možný transfer, aspoň nateraz, zažehnal fakt, že spolu s mužstvom odcestoval na turecké sústredenie, ako aj blížiaci sa koniec prestupového obdobia vo viacerých európskych súťažiach. 

Priznávam, nejaký záujem tam bol, ale žiaľ, aspoň nateraz to nevyšlo. Osobne by som sa v kariére rád posunul ešte o level vyššie.

Verím však, že by to mohlo vyjsť, ak nie teraz, tak v letnom prestupovom období,” vraví smerom k možnej zmene dresu 28-ročný útočník.

S Ružomberkom má zmluvu platnú ešte takmer na dva roky.

Áno, zmluvu mám s Ružomberkom uzatvorenú do konca roka 2023. Prípadný záujemca by teda za mňa musel zaplatiť odstupné.”

Na korunu kráľa strelcov nemyslí

Regáli by v prípade zotrvania pod Čebraťom mohol zaútočiť na korunu kráľa strelcov. Na prvého Kadáka z Trenčína stráca dva presné zásahy.

Súboj o prvú priečku bude na jar ešte o niečo jednoduchší, keďže súťaž opustil slovanista Henty, ktorý mal rovnako ako Kadák na konte 9 gólov a v minulej sezóne to bol práve on, kto primát najlepšieho strelca získal.

Korunu kráľa strelcov nejako obzvlášť neriešim. Prvoradé sú tímové ciele, radi by sme sa kvalifikovali do pohárovej Európy. Góly by som rád strieľal aj naďalej, ale na prvenstvo v tejto štatistike nemyslím, aj keď uznávam, bolo by to pekné.”

Turecké sústredenie si pochvaľuje

Spolu s mužstvom je Regáli aktuálne na sústredení v Turecku. V dvoch stretnutiach si Ružomberčania na svoje konto pripísali po jednej výhre i prehre.

Sústredenie v Turecku hodnotím veľmi pozitívne. Hrali a trénovali sme na kvalitne pripravených trávnatých ihriskách, čo by doma možné nebolo. Proti obom súperom sme navyše odohrali, myslím si, veľmi kvalitné stretnutia.

Proti Nišu sa nám stretnutie vydarilo i výsledkovo. V utorok nás ešte čaká Dynamo Moskva. Na tento zápas sa nielen ja, ale aj celé mužstvo nesmierne tešíme,” priznal v rozhovore Regáli.

Kľúčom k úspechu je dobrá organizácia

Mužstvo zápasom proti Dynamu ukončí sústredenie a doma ho bude čakať už iba generálka proti poľskému GKS Jastrzebie, v ktorého kádri figurujú aj Slováci Podhorin a M. Fábry.

Následne na to čaká na "Ružu” ostrý štart odvetnej časti súťaže, v ktorom privíta Žilinu. Martin Regáli verí, že nielen on, ale i mužstvo si dobrú formu z jesene prenesú aj do jari.

Verím, že budeme pokračovať vo výkonoch z jesennej časti, získavať body a splníme ciele, ktoré v klube máme,” vraví ďalej a na záver prezrádza aj čaro doterajších úspechov Ružomberka.

Myslím si, že sme dobre organizovaní, každý na ihrisku vie, čo má hrať. Zároveň všetci vedia, aké majú úlohy a tie sa snažia do bodky splniť. Preto sa nám aj darí. Nie je v tom nič zložité.”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Pre Ružomberok je kľúčový. Regáli sa však chce posunúť o level vyššie