Šéf Liptákov: Výpoveď trénerovi esemeskou? Denne posielam stovky správ

Liptovský Mikuláš (v červenom) je jednou nohou na ceste do druhej ligy.
Liptovský Mikuláš (v červenom) je jednou nohou na ceste do druhej ligy. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|28. feb 2023 o 07:00

Čo vyčíta odvolanému trénerovi Fabuľovi? Majú už nástupcu?

Pôsobenie trénera Mareka Fabuľu v Liptovskom Mikuláši malo extrémne krátke trvanie. Posledné mužstvo Fortuna ligy viedol len v troch súťažných stretnutiach.

Liptáci sú jediným mužstvom, ktoré po zimnej prestávke ešte nebodovalo. Ich situácia je viac než kritická, na predposlednú Skalicu strácajú desať bodov. Na konte ich pritom majú len deväť.

„Nerobil by som z toho satiru. V situácii, v akej sa nachádzame, to považujem za normálne,“ tvrdí prezident MFK Tatran Liptovský Mikuláš MILAN MIKUŠIAK.

Okrem rýchleho konca Fabuľu zarezonoval aj spôsob, akým mu to oznámil – zaslaním sms správy.

Čo sa v rozhovore dozviete:

  • Aké boli dôvody Fabuľovho konca?
  • Ako vníma oznámenie o ukončení spolupráce formou SMS správy?
  • Boli posily v zime vybraté zle?
  • Nastali alebo chystajú sa aj iné zmeny?
  • Kto bude novým trénerom mužstva?
  • Akú paralelu vidí s hokejistami Liptovského Mikuláša?

Tréner Marek Fabuľa viedol Liptovský Mikuláš len v troch ligových zápasoch, rozlúčili ste sa s ním expresne rýchlo. Prečo?

Nie je to až taký expresne krátky čas. Zmluva bola podpísaná 21. novembra a odohrali sme aj viacero prípravných stretnutí. Už v nich nám to nefungovalo, ale stále sme sa nádejali, že sa to zlepší. Boli sme na sústredení v Turecku, kde výsledky boli takisto premenlivé. Potom sa začala liga, v ktorej sme mali v pláne bodovať. Nielen ja, ale všetci.

Tréner nás informoval, že mužstvo máme pomerne dobré a postavenie v tabuľke by sme si mohli zlepšiť. Avšak, realita je taká, že po troch zápasoch máme nula bodov.

Ani by tak nešlo o to, že prehrávame, ak by mužstvo aspoň bojovalo, alebo hralo ako predtým, že nastrelíme žrde a vypracujeme si šance.

My sme však okrem jedného gólu, ktorý dal Jendrišek proti Trnave, poriadne ani nevystrelili na bránu. To je katastrofa, takto zle sme v posledných štyroch-piatich rokoch nehrali. Preto sme sa rozhodli pre tento krok.

Aj tréner po dvoch stretnutiach konštatoval, že sa na niečom dohodnú v kabíne, ale hráči to na ihrisku neplnia. Podľa môjho názoru nenašli súlad s trénerom. Čas sa kráti a chceli sme vniesť do mužstva moment, aby sa pokúsilo v maximálne možnej miere využiť zostávajúcich jedenásť stretnutí.

Tréner sa vraj o svojom konci dozvedel od vás esemeskou. Je to pravda?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Šéf Liptákov: Výpoveď trénerovi esemeskou? Denne posielam stovky správ